– Vi gir oss ikke

Helge Jordal stilte lørdag opp for Inititativ:Laksevåg og leste høyt for barna fra boken «Den lille Prinsen». -Pass godt på bydelene, det må jo være tilbud for ungene der de bor, sier han.

Helge Jordal stilte lørdag opp for Inititativ:Laksevåg og leste høyt for barna fra boken «Den lille Prinsen». -Pass godt på bydelene, det må jo være tilbud for ungene der de bor, sier han. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

For ti år siden ble biblioteket på Laksevåg lagt ned. – Det er ti år for mye uten et bibliotek.

DEL

Det synes Ann Kristin Ramstrøm. Hun er en av lederne i Initiativ:Laksevåg.

– Et offentlig møtested kan jevne ut forskjellene i bydelen og skape en identitet. Folk synes det er viktig, det ser du jo på oppmøte, sier hun.

Lørdag markerte Initiativ:Laksevåg at det er ti år siden biblioteket deres ble lagt ned. De startet markeringen ved Damsgård skole. Barna skulle følge bokormen Bernt-Sofus for å finne et sted han kunne bo. Det fant de i første etasje på det gamle kommunehuset.

OPPTREDEN AV HELGE JORDAL

Initiativ:Laksevåg har fått leie lokalet av FAV-gruppen. Der var det klart for boller, sang og høytopplesning ved Helge Jordal.

– Jeg skal lese «Den lille Prinsen», og den finnes på alle bibliotek, forteller Jordal til barna.

Barna sitter på gulvet og følger spent med mens de spiser boller og drikker kakao. Det er mange som har møtt opp på markeringen lørdag, både store og små. Barna lever seg inn i historien og ler når Jordal gjør seg til.

Andres Cid Økland og Olav Stokke, begge 7 år, er to av de spente barna som tilbringer lørdagen med bokormen Bernt-Sofus. De har veldig lyst på et bibliotek i nærheten.

– Ellers må vi jo dra helt til byen, sier Olav.

Guttene er begge glad i å lese og har klare favoritter på bokfronten.

– Mathilda er gøyest, sier Andres og viser til Roald Dahls bok.

– Men min favoritt er Kaptein Supertruse, sier Olav.

SATSER PÅ HOVEDBIBLIOTEKET

– Vi skal ha et bibliotek eller bydelshus i Laksevåg og jeg er utrolig glad for at så mange har stilt opp, sier Ramstrøm da hun snakker til forsamlingen inne i lokalet.

Gunnar Bakke, byråd for kultur, er positiv til engasjementet til Initiativ:Laksevåg. Men han forteller likevel at Bergen kommune ikke har noen konkrete planer om et nytt tilbud i indre Laksevåg.

– Vi satser på opprustning av hovedbiblioteket, det å ha et stort og funksjonelt hovedbibliotek er viktig for oss, sier han.

– De ligger forholdsvis sentrumsnært på Laksevåg. Vi registrerer hva de sier, men vi har ingen konkrete planer om et bibliotek i indre Laksevåg.

GIR IKKE OPP

Ramstrøm er klar over at de ikke har støtte hos Bergen kommune.

– Men vi gir oss absolutt ikke. Hvorfor skal vi finne oss i å bli ribbet for alle tilbud, spør Ramstrøm.

Loddefjord er en del av Laksevåg bydel og det ligger derfor allerede et bibliotek i bydelen deres, biblioteket på Vestkanten.

– Vi identifiserer oss ikke med Loddefjord eller Fyllingsdalen og det er jo langt vekke. Vi vil ha vårt eget bibliotek, sier hun.

MANGE MULIGHETER

– Vi vil ha en levende bydel med gode oppvekstvilkår, sier Ramstrøm

Jordal er enig, og det er mye derfor han stilte opp på markeringen lørdag.

– Det finnes alle muligheter til å lage et godt miljø her, sier han.

– Pass på bydelene og skap noe der folk bor. Da slipper alle ungene å dra inn til byen for å finne på noe.

Ramstrøm merker godt at bydelen har fått Strax-huset flyttet dit. Hun synes de gjerne kunne fått en positiv opplevelse til å kompensere for det.

– Vi kan fint leve med at Strax-huset er der, men da kan vi gjerne få noe igjen for det også, legger hun til.

Artikkeltags