Gå til sidens hovedinnhold

– Vi må synge av full hals, aller helst slik at de hører oss til Oslo

Artikkelen er over 9 år gammel

Det sier Utøya-overlevende Ruben Håvik til BA.no. Mange hundre sang «Barn av regnbuen» på Torgallmenningen.

Det samlet seg masse folk på Torgallmenningen for å synge «Barn av regnbuen» klokken 1200 torsdag.

– Det er flott at så mange har møtt opp. Det er viktig å få litt samhold midt i denne rettssaken, og vise at Breiviks ekstreme menneskesyn ikke deles av folk flest, sier Hallgeir Berge, som har tatt inititativ til markeringen på Torgallmenningen.

Det hele begynte i Oslo. Som en spontan reaksjon på uttalelsene Anders Behring Breivik kom med i Oslo tingrett fredag i forrige uke.

Han mente at norsk skole driver indoktrinering av barna, blant annet ved bruk av sangen «Barn av regnbuen». Teksten er skrevet av Lillebjørn Nilsen. Breivik kalte ham en «selverklært marxist».

I Bergen har skoleklasser, AUF-ere og mange, mange andre møtt opp. Flere hadde med seg roser.

Ruben Håvik var selv på Utøya 22. juli og forteller at det har vært tungt å følge rettssaken. Han er glad for at folk støtter opp om arrangementet.

– Det er veldig fint at folk møter opp og viser at de bryr seg. Vi må synge av full hals, aller helst slik at de hører oss helt til Oslo, sier han til BA.no.

Også Christina Nessa (21) var på Utøya i fjor.

– Det føles veldig godt med et slikt positivt innslag i dagen, og det er godt å vite at dette skjer i her, i Oslo og til og med i Reykjavik akkurat nå, sier hun.