Vikernes får ikke møte familien

Varg Vikernes

Varg Vikernes Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Varg Vikernes nektes prøveløslatelse. Dermed får han ikke treffe sin høygravide kone og sin sønn på småbruket der de skal skape en ny fremtid.

DEL

Varg Vikernes kone er høygravid og venter snart barn nummer to. Dagbladet fortalte i går at hun bor på parets småbruk i Telemark. Vargs mor, som har støttet sin sønn i tykt og tynt, sier til BA at det var fortvilende at han ikke innvilges prøveløslatelse.

  • Nyheter

SKUFFELSE: Hun skrev nylig et åpent brev i Dagbladet og truet med å gå rettens vei hvis ikke sønnen blir prøveløslatt. Men nylig ble også den tredje søknaden avslått. Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF) frykter at Vikernes ikke er klar for livet utenfor muren.

– Vi var veldig innstilt på at Varg skulle få det denne gangen, og skuffelsen ble stor både for Vikernes og familien da han fikk avslag, sier hun til BA.

Hun mener det er helt uforståelig at ikke KSF tar til etterretning anbefalinger om løslatelse fra Trondheim Fengsel og nå Tromsø Fengsel og Politiets sikkerhetstjeneste.

– Det er jo de som kjenner ham. Ikke et byråkratisk team i KSF.

Vikernes mener seg sabotert og motarbeidet og legger vekt på at han kun har gjort ett lovbrudd i løpet av 15 år i fengsel, da han i 2003 rømte og truet til seg en bil.

– Han var faktisk en tenåring da de fleste av disse tingene skjedde. De bør ta hensyn til at han i dag er en reflektert og voksen ung mann, og ingen villfarende ungdom, sier moren.

NYTT LIV: Hun vil ikke stå frem med navn i avisen.

– Det er på grunn av jobben at jeg vil være anonym. Folk reagerer veldig rart når de får vite at jeg er hans mor. De ser på meg på en annen måte.

Hun flyttet til Østlandet etter rettssaken mot sønnen, fordi hun opplevde at ingen ville gi henne jobb i Bergen når de visste hvem hun var.

RYKTER: – Jeg har hatt veldig vondt av ham som har måttet betale hele prisen for det dette miljøet gjorde.

Varg Vikernes mener at bildet av ham som nazist og fascist, er skapt av mediene. Han skriver på en selvbiografi, og han hevder at det vil komme nye opplysninger om drapet.

Det går mange rykter om Varg Vikernes, blant annet står det på visse nettsteder at han nå heter Varg Quisling Larssønn Vikernes. Dette tilbakeviser moren.

– Han heter Varg Vikernes, verken mer eller mindre.

FRANSK KONE: Vikernes er gift med en fransk kvinne i tyveårene, som han traff mens han var i fengselet.

– Hun ville bruke musikken hans i et prosjekt hun jobbet med på universitetet. Hun skrev til ham og ba om rett til å bruke noe han hadde laget. Hun visste ingenting om bakgrunnen hans da hun tok kontakt. De begynte å korrespondere, og etter hvert reiste hun til Norge for å besøke ham, forteller moren.

– Hun hadde sommerjobb i Norge et år, og besøkte ham mye i fengselet.

– Og så ble de forelsket?

– Ja. Nå har de vel kjent hverandre i tre, fire år. Han var ute en uke da de giftet seg. De gledet seg til å feire at han skulle bli prøveløslatt i april i år, men slik gikk det dessverre ikke.

TELEMARK: Moren til Varg kjøpte et småbruk i Telemark til ham og familien, der konen og sønnen allerede bor.

Paret venter dessuten et barn til, og Varg har også en datter på 16 år fra før han kom i fengsel.

– Hun bor et annet sted, men besøker dem ofte, sier moren.

– Hvordan opplevde konen at han fikk avslag på prøveløslatelsen?

– Det er tøft for henne. Det spørs om hun takler en vinter til alene på småbruket, med vedbæring og snømåking og ikke tilgang til bil, sier Vikernes mor.

– Jeg tar meg litt av dem, så jeg kjører milevis annenhver helg for å besøke dem. Det er ganske slitsomt det også, sier hun.

Artikkeltags