Vil anmelde for «jødehets»

Artikkelen er over 16 år gammel

I programmet «Mellom bakkar og berg» kom et av Tore Skoglunds intervjuobjekter med kritikk av Israel. Nå svarer kristenfolket med grove trusler.

DEL
«NRKs program med Tore Skoglund fra Auschwitz samme kveld var avslørende. Det var en hån mot jødene, deres lidelser under holocaust og mot staten Israel. (¿) Hvis ikke Skoglund får refs for å ha sendt slike påstander, forstår vi ingenting. (¿) Vi synes grensen er nådd for å anmelde programmer i NRK for antisemittisme.»

Dette skriver redaktør Finn Jarle Sæle i sin lederspalte i avisen Norge I Dag. Nå går han enda lenger i sin kritikk av den populære NRK-programlederen.

KRITIKKEN AV ISRAEL
NRK-kjendisen Tore Skoglund har fått sin status som folkekjær programleder først og fremst som programleder for humorprogrammet «Du skal høre mye». Men TV-underholderen har også laget en rekke andre programmer.

Bakgrunnen for Sæle og kristenfolkets harme er et portrett Tore Skoglund laget på krigsveteranen og tidligere fange i konsentrasjonsleirene i Nazi-Tyskland, Alf Knudsen.

Intervjuet ble sendt på NRK1 for en uke siden i programmet «Mellom bakkar og berg».

I løpet av intervjuets siste del kommer Knudsen med kritikk av hvordan Israel i dag behandler sine palestinske naboer.

– EN KATASTROFE
Det faller Finn Jarle Sæle tungt for brystet.

– Tore Skoglund er en god og hyggelig programleder, men denne gangen har han rotet seg opp i noe han ikke skjønner konsekvensene av. Dette er en journalistisk katastrofe.

– Det er jo utilgivelig å stille seg opp ved de gamle krematoriene og si at det er forferdelig å tenke på at Israel driver samme politikk mot sine innbyggere i dag, sier Sæle til BA.

– Du anbefaler dine lesere å anmelde programmet til politiet?

– For demokratiets skyld bør dette anmeldes til politiet. Det er farlig å la NRK fortsette med sin antisemittiske stil. I dag har Norge en latent antisemittisk situasjon, og programmer som dette nører opp under hatet. Jeg antar at den eneste grunnen til at det ikke er blitt mer bråk om dette programmet, er at folk har hatt sommerferie, sier Sæle til BA.

KRASSE TELEFONER
Men bråk er det blitt. Portrettet på Alf Knudsen, som i dag er et såkalt tidsvitne for stiftelsen Hvite Busser, hadde 460 000 seere.

Hos NRK får BA bekreftet at de programansvarlige har mottatt flere til dels krasse telefoner fra norske Israel-venner.

Artikkeltags