Horn Hartvedt hevder han allerede har signert leiekontrakt med huseier. Til våren påstår han at han skal åpne «bordell» der.

  • Nyheter

– Det meste er klart. Jeg vet at dette kommer til å bli kontroversielt.

Han er leder i det politiske partiet Fripolitisk bevegelse. Bordellet er, i tillegg til å være et kontroversielt prosjekt, en politisk kunngjøring.

– I Norge bestemmer andre mennesker rundt deg at du ikke kan kjøpe seksuell omgang med et annet menneske for å oppnå seksuell tilfredsstillelse og maksimal trivsel. For mange, og spesielt menn, medfører et slikt forbud en seksuell frustrasjon og en fripolitisk desperasjon, sier han.

FRIVILLIG: Kvinnene som skal tilby sine seksuelle tjenester på bordellet, skal gjøre det frivillig.

– Det er seksuelt bevisste kvinner som ser på sex som like naturlig som å spise frokost. I tillegg vil også en del menn tilby seksuelle tjenester, sier Hardtvedt.

Han håper flere kommer til å følge Bergens eksempel.

– Bergen kommer til å bli et knutepunkt. Vi har planer om å åpne «bordeller» i de fem største byene i Norge. I tillegg håper vi dette kommer til å spre seg til utlandet, sier han.

BALLER I LUFTEN: Frank Horn Hartvedt er tidligere kjent som mannen som grunnla og bygget opp den skandinaviske futsalbevegelsen. Det han skal gjøre nå, kommer nok til å skape mer furore.

– Vi tror på enkeltindividets maksimale lykke. Å ha sex er helt nødvendig for å oppnå dette. Kan folk ha sex som de vil, blir de også mer lykkelig og samfunnet blir bedre. Alle kvinnene som er med på dette gjør det av egen fri vilje, sier han.

– EN SKAM: De aller fleste seksuelle tilbyderne skal være fra Norge og tilknyttet den fripolitiske bevegelsen til Hartvedt.

– Det er en skam at myndighetene skal fortelle folk at de ikke kan ha sex. Dette skal vi gjøre noe med nå, sier Hartvedt.

Men han vil ikke fortelle hvor bordellet skal være.

Han forteller det politiske partiet hans har store planer fremover.

– Vi startet bevegelsen i 2007. Nå er vi organiserte og sterke. Vi kommer til å gjøre oss bemerket i tiden som kommer.

REAGERER: Helsebyråd Christine Meyer reagerer krafig på planene.

Hun stiller seg sterkt tvilende til at bordellplanene til Hartvedt kommer til å bli en realitet.

– Bordellvirksomhet er forbudt i følge norsk lov. Den endelige avgjørelsen om bordellplanene til Hartvedt må rettsvesenet ta seg av, sier hun.

Men som byråd har hun klare meninger om planene rundt bordell i Bergen.

– Dette skal vi ikke ha i Bergen. En slik type aktivitet er selvfølgelig utelukkende negativt for byen vår, sier hun.

Hartvedt mener selv verken politikere eller rettsvesenet kan gjøre noen ting med planene hans.

– Det er forbudt å selge sex i Norge. Men dette skal være gratis. Dermed er det lovlig, sier han.

Han mener at folk må sette bordellplanene hans i politisk sammenheng.

– I dag bestemmer myndighetene så mye over oss at en person ikke kan gå over til naboen engang og tilby sex for penger, sier han.