Hun er selv lege, initiativttager og styreleder i ME and you. I tillegg er hun pasient ved Haukeland sykehus, der hun får behandling for ME.
I oktober 2011 ble det kjent at bergenslegene Olav Mella og Øystein Fluge hadde hatt suksess med å behandle ME-pasienter med kreftmedisinen Rituximab.
Studien vakte oppsikt verden over. Den ga nytt håp for andre ME-syke, og i to år fikk Haukeland forskningen øremerkede midler over statsbudsjettet.
Så var det stopp. I desember fikk Mella og Fluge nei til fra Forskningsrådet på støtte til sin ME-forskning, til tross for at studien ble ansett som solid.
– Nå trengs syv millioner kroner for å starte den neste fasen av forskningen med 140 pasienter. Det mangler 50 000 kroner på hver pasient, sier Gjerpe.
ET KAPPLØP MED TIDEN
Vi som er pasienter, pårørende og venner kan ikke bare sitte med hendene i fanget og se på at forskningsprosjektet stopper opp, sier Gjerpe.
– Også for meg er dette er kappløp med tiden. Jeg får medisin på Haukeland, men siste injeksjon er til uken. Jeg vet jeg er frisk i tre måneder, men jeg vet ikke om jeg er frisk om fem måneder.
Derfor har Gjerpe satte en tidsramme for aksjonen på 90 dager. Det er 83 dager igjen. Det er så lenge hun våger å forplikte seg til å lede aksjonen.
Hun har jobbet med aksjonen i det stille i månedsvis, men nå er nettsiden meyou.no lansert og pengene har begynt å komme inn.
– Vi har allerede fått inn over 400 000 kroner, sier Gjerpe, som er en dreven blogger og en ringrev på sosiale medier.
140 PASIENTER
– Sist var det 30 pasienter med. I den neste skal vi ha med 140 pasienter, sier forsker Olav Mella.
– Det skal være en multistudie. Det vil si at den gjøres flere steder samtidig. Vi er fem stykker som skal samarbeide om studien, forteller Mella.
Han opplyser at han og Fluge i forrige måned leverte inn ny søknad om støtte til Forskningsrådet.
– Vi håper at de har plass til oss i neste omgang, sier Mella, som regner med at neste fase tidligst kan startes til nyttår.
OPPFORDRER BEDRIFTER
Gjerpe oppfordrer Bergensbedrifter til å bli med i Bedriftstafetten.
– Det er bra for Bergen å vise seg frem for verden som en proaktiv og forskningsorientert by, mener Gjerpe. Verden ser mot Bergen og Haukeland sykehus. La oss gi dem noe å se på.
Gjerpe tenker at det er mange som vil være med på et slikt initiativ og har laget en egen video. (Se den nederst i artikkelen).
Å bidra til økt medisinsk kunnskap og samtidig vise frem Bergen som en innovativ by, kan ikke være feil. Verden ser mot Haukeland og venter på neste studie.
– La verden få noe å se på, oppfordrer Gjerpe.
Hun inviterer bedrifter med på en stafett, der en bedrift utfordrer to nye og skriver om dette på prosjektets nettside.
– Tenk om din bedrift og dine ansatte snart kan si at vi var med å sørge for et medisinsk gjennombrudd. I et unikt crowdfunding-initiativ sammen med tusenvis av andre kan bedriften ta samfunnsansvar og bidra til at hundretusenvis av alvorlig syke mennesker nå har fått et bedre liv, sier Gjerpe.