Vil skape møteplass for foreldre og barn

F.v Asbjørn Algrøy fra Marin Eiendomsutvikling AS delte ut pris til Anita Alvheim, Joakim Alvheim ((8), Oskar (9) og Simen (6) Sunde Pedersen, Ingvild Sunde fra 1. Godvik sjøspeidergruppe og til Svein Farsund fra Laksevåg Musikkforening sammen med styreleder i Marin AS Olav Kåre Vatnøy.

F.v Asbjørn Algrøy fra Marin Eiendomsutvikling AS delte ut pris til Anita Alvheim, Joakim Alvheim ((8), Oskar (9) og Simen (6) Sunde Pedersen, Ingvild Sunde fra 1. Godvik sjøspeidergruppe og til Svein Farsund fra Laksevåg Musikkforening sammen med styreleder i Marin AS Olav Kåre Vatnøy. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

1. Godvik sjøspeidergruppe ønsker å skape et aktivitetshus med et varmt og innbydende kjøkken. Det vil Marin Eiendomsutvikling AS bidra til.

DEL

– Er statsministeren enig med dette, spør speider Oskar Sunde Pedersen (9) daglig leder Asbjørn Algrøy i Marin Eiendomsutvikling AS mens han forteller om planene de har for å utvikle verftsområdet på Laksevåg til en ny bydel.

Algrøy og Marin Eiendomsutvikling AS har invitert 1. Godvik sjøspeidergruppe og Svein Farsund fra Laksevåg Musikkforening for å dele ut nærmiljøprisen de lyste ut i høst.

– Nei, vi har nok ikke spurt Erna Solberg ennå, vedgår Algrøy humrende.

TO VINNERE

De to organisasjonene har begge blitt valgt ut til å motta prispenger på 10.000 kroner for sine forslag til nærmiljø- og integreringstiltak i Bergen Vest.

– Vår visjon for prosjektet «Sjøen for alle» her på verftsområdet er at det skal bli en spennende bydel på Laksevåg med kunnskapsbaserte arbeidsplasser, boliger, kultur- og fritidstilbud og servicefunksjoner, forteller Algrøy.

Han sier at de i forbindelse med planleggingen og utbyggingen ønsker å samarbeide med aktører og organisasjoner i nærmiljøet og få gode forslag til hvordan de best kan utvikle området.

– Vi besluttet også å lyse ut en nærmiljøkonkurranse, og fikk inn fire søknader. To av dem var så gode at vi bestemte oss for at det måtte bli to vinnere, sier Algrøy.

KJØKKEN OG MARIMBA

1. Godvik Sjøspeidergruppe ble stiftet i januar i år og har allerede 40 speidere. 35 prosent av medlemmene har innvandrerbakgrunn, forteller Anita Alvheim og Ingvild Sunde.

– Vi skal bruke prispengene til å ruste opp og utstyre kjøkkenet i gamle Godvik skole slik at vi får et møtested for både barn, unge og foreldre, forteller Alvheim.

Integrering er et viktig formål for speidergruppen og med aktivitetshuset, påpeker de to.

– Vi er veldig glade for at vi vant, sier Alvheim og Sunde.

Svein Farsund fra Laksevåg Musikkforening forteller at de vil bruke pengene på tiltak for å få med unge fra skolekorpsene i området på konkurranser og konserter, og på å kjøpe en ny, brukt marimba, som er et xylofon-lignende instrument.

– Den skal en 17-åring som spiller med oss få bruke, sier Farsund fornøyd.

KONSERTHUS PÅ ØNSKELISTEN

Han sier de ønsker å bidra med innspill og ideer til tilbud som bør ligge i den nye bydelen Marin AS planlegger.

– Vi synes det er kjekt at det nå kanskje skjer noe i området. Et konserthus for Laksevåg står høyt på ønskelisten, forteller Farsund optimistisk.

Asbjørn Algrøy i Marin Eiendomsutvikling AS legger frem visjoner om badestrand, parker - og et mulig konsertlokale i den gamle tørrdokken for prisvinnerne.

For å få plass til alt dette på det gamle verftsområdet, håper de å få lov til å fylle ut sjøen med steinmasser fra andre store vei- og byggeprosjekter i Bergensområdet.

ADVARSEL

Oskar Sunde Pedersen (9) nikker fornøyd når han får se illustrasjoner av flotte fellesområder og badeanlegg.

– Men det er viktig at man ikke bygger for mye over alt for vi må ta vare på naturen og bygge sånn at dyr ikke må flytte bort, understreker han overfor Algrøy.

Når han får høre at de også vil renske opp sjøbunnen og ikke skal jage bort noen dyr, sier Oskar seg fornøyd med planene for bydelen han bor i.

– Hils alle arkitektene og si at det er fine tegninger, sier han til Algrøy.

Artikkeltags