Ville selge før han hadde kjøpt

Artikkelen er over 16 år gammel

– Jeg er rimelig overrasket, sier Mjellem & Karlsen-eier Helge Stokke. Kjøperne hadde startet prosessen med å selge selskapets eiendommer før handelen var i orden.

DEL
Helge Stokke, som eier både Mjellem & Karlsen-gruppen og Hatvik gjennom selskapet HMS Holding AS, ble mildt sagt forbannet da han oppdaget at Carl Fredrik Seim for flere uker siden la eiendommene ut på markedet uten samtykke, og helt uten å informere verken ham eller styret.

GIKK RYKTER
Eiendommene i Øvregaten har Seim gjennom Web Eiendomsmegling hatt for salg i lengre tid, kan potensielle kjøpere fortelle til Helge Stokke.

– Å forsøke å selge noe du ikke eier eller disponerer er noe som ikke bør skje i forretningsverdenen.

Stokke begynte å høre rykter om at eiendommene hans var lagt ut på markedet i begynnelsen av forrige uke.

Etter at det ble klart at salget til Seim etter alt å dømme går i vasken, strømmet henvendelsene på fra folk som nå ville kjøpe eiendommene av ham.

– Vil dere kreve erstatning fra Seim?

– Dette er en komplisert sak, og mange av våre økonomifolk og advokater er på ferie. Men her blir det mye advokatmat. Erstatningskravet vil nok langt overstige fire millioner kroner, lover eieren av HMS Holding AS.

INGEN UTSETTELSE
Helge Stokke fastholder at Seim ikke fikk noen betalingsutsettelse utover 30. juni. Da var betalingen allerede utsatt med en måned.

– De ønsket nok en utsettelse, til 10. juli. Det var vi villige til å gi, hvis de godtok åtte punkter. De kvitterte på betingelsen, men ville tenke seg om til klokken 2400 samme kveld. To minutt før midnatt meddelte de at de ikke ønsket å gå inn på en avtale om forlenget frist til 10. juli, forteller Stokke.

Seim kom imidlertid med et annet forslag til hvordan oppgjøret skulle skje, men forslaget ble ikke godtatt av Stokke.

Han fortsetter etter alt å dømme som eneeier av HMS Holding AS, og flere av divisjonene vil i fremtiden trenge kapital for å kunne videreutvikle selskapene.

Artikkeltags