– Voldtektsforsøk i Bergen sentrum i natt

Voldtektsforsøket skal ha skjedd her i Fosswinckels gate i Bergen sentrum.

Voldtektsforsøket skal ha skjedd her i Fosswinckels gate i Bergen sentrum. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Snarrådig brødrepar sørget for rask pågripelse.

DEL

En kvinne (24) skal ha blitt overfalt av en mann i Bergen sentrum i 0220-tiden natt til fredag.

Det var NRK som først meldte om saken.

Kjempet seg løs

Politiet forteller at kvinnen gikk fra Torget mot Fosswinckelsgate, da hun registrerte at en mann fulgte etter henne. Hun prøvde å gå fortere, men mannen gjorde det samme. Han skal så ha tatt tak i henne, og kommet med grove seksuelle uttalelser, samtidig som han holdt henne fast.

– Hun kjempet imot og klarte å rive seg løs. Hun løp derfra og traff et brødrepar lenger ned i Fosswinckels gate. Hun klarte ikke å si så mye, men de hadde registrert at det hadde skjedd noe og oppfattet raskt situasjonen, forteller Jannicke Bremar Johannessen, fungerende leder ved vold- og sedelighetsseksjonen i Bergen, til BA.

Brødrene skal så ha gått mot gjerningsmannen og prøvd å snakke til han.

– Han løp da fra stedet. De ringte da til politiet, mens de løp etter ham. På den måten registrerte de at han smatt inn en dør. Vi rykket ut, og etter litt jobbing finner vi frem til riktig leilighet. Der pågrep vi mannen uten dramatikk, sier Johannessen.

Flere lignende hendelser siste tiden

Hun roser det snartenkte brødreparet for deres handlekraft.

– Det er utelukkende deres fortjeneste og det at de var på som gjorde at vi hadde en adresse, sier Johannessen.

Den pågrepne mannen er 25 år og av afrikansk opprinnelse. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling lørdag eller mandag.

Politiet jobbet fredag ettermiddag videre med avhør av gjerningsmannen, vitner og tipsere, kontakt med den fornærmede og sammenligning med andre saker. De sjekker blant annet en mulig sammenheng med overfallsvoldtekten ved NHH i Sandviken forrige fredag.

– Vi har også en del andre hendelser som har skjedd de siste ukene som vi vil sjekke ham opp mot, opplyser Johannessen, som ikke vil gå inn på hva disse hendelsene går ut på.

Tips Oss
E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags