Vollvik: – Jeg har aldri vært mer optimistisk

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Superoptimisten snakker ut, mens bankgiganten forsøker å tvangsselge huset hans.

DEL

Idar Vollvik er igjen i vinden. Denne gangen har DNB fått retten med på å begjære Vollviks millionvilla utenfor Bergen tvangssolgt.

– Det er selvfølgelig ikke noe hyggelig. Men jeg hygger meg med at butikken tjener penger. Alt er håndterbart på en eller annen måte. Jeg har bodd der i 13 til 14 år, sier Vollvik til Nettavisen NA24.

– Er det DNB som har begjæret huset ditt tvangssolgt?

– Ja, DNB har pant i huset på mellom fire og fem millioner kroner, sier Vollvik.

– JOBBER MED Å FINNE EN LØSNING

Det hardt pressede gründeren og tidligere aksjetraderen har imidlertid ikke gitt opp håpet om å beholde villaen.

– Jeg jobber med å finne en løsning, slik at vi kan beholde huset, sier Vollvik.

Det er ikke første gang Idar Vollviks hus begjæres tvangssolgt.

– Jeg har ikke helt tallet i hodet, men det er noen ganger. Jeg har vært ute i hardt vær før og gir ikke opp så lett, sier Vollvik.

MILLIARDÆR OVER NATTEN

Idar Vollvik ble milliardær over natten da han solgte sitt mobileventyr Chess til svenske Telia. Over en milliard kroner tikket inn på kontoen.

Pengene sto imidlertid ikke lenge på konto. Vollvik hadde i mange år hatt en lidenskap for aksjetrading, noe som virkelig tok av vinteren 2005 og utover i 2006.

Han tradet for over en milliard kroner daglig, på Oslo Børs på dagen og i New York på kveldstid.

– SLITER JO LITT MED GJELD FRA «AKSJEEVENTYRET»

Han ble blant annet intervjuet på en av verdens største finans TV-stasjoner CNBC om sin trading. Finansverdenen hadde ikke sett lignende i nyere tid.

Dessverre kom nedturen på aksjemarkedene våren 2006, noe som gjorde store inngrep på Idar Vollviks formue. I 2008 var han i minus og hadde for lengst innledet gjeldsforhandlinger med sine største kreditorer, blant annet Swedbank First Securities.

– Jeg sliter jo litt med litt gjeld fra «aksjeeventyret». Så det hadde vært dobbelt så hardt hvis butikken i tillegg gikk dårlig, sier Vollvik i dag.

Med butikken mener Vollvik sitt Ludo konsern og nettbutikken Ludo Store.

– Men bevares, dette er alvorlig nok. Men siden nedturen, har jeg aldri sett så optimistisk på tilværelsen som nå, sier en kampklar Vollvik.

– Nå må jeg ha suksess. Det vil komme enormt mange fantastiske gode tilbud på Ludo Store den nærmeste tiden, sier Vollvik med et glimt i øyet.

NEGATIV EGENKAPITAL PÅ 94 MILLIONER

Idar Vollvik har gått gjennom et gjeldsmareritt siden finanskrisen slo inn for fullt. Fjoråret hjalp ikke på hans personlige investeringsselskap, Vollvik Invest.

Det tapte 34,4 millioner kroner i fjor og har nå en negativ egenkapital på 94,2 millioner kroner.

Idar Vollvik bruker all sin tid på å bygge opp konsernet Ludo, som driver stort innen salg av merkevarer over internett, samt mobiltelefoni med hovedfokus Thailand.

I fjor hentet hans Ludo inn 22 millioner kroner fra hovedsakelig én investor, nordmannen Fredrik Astrup, med base i Singapore, hvor han driver sitt eget investeringsselskap.

– Motivasjonen til Idar virker å være i orden. Etter å ha opplevd en nedtur i særklasse, virker han skrubbsulten etter å bevise overfor verden hva han kan, sa Astrup til Nettavisen NA24 i fjor.

LUKSUSPALASS TIL 90 MILLIONER

Idar Vollvik prøvde også i fjor vår å selge sitt luksuspalass på 1.800 kvadratmeter i Marbella, Spania, men etter at en russer trakk seg, så har han leid ut huset i stedet.

– Det var solgt, men russeren som hadde kjøpt huset, beila ut, sier Vollvik.

Huset skal ha kostet opp mot 90 millioner kroner i sin tid tilbake i 2006. Finanskrisen har imidlertid skrellet verdien. Da «salget» ble offentliggjort, sa Vollvik på spørsmål fra Nettavisen NA24 om salget gikk i orden at:

– Til slutt, ja, men det ble et kjempetap, det også. Som alt det andre. Men i prosent har den type store hus falt mindre enn mindre feriehus. Heldigvis, sa Vollvik.

DETTE ER SAKEN

Den 11. november i år ble det besluttet tvangssalg av Fana-villaen av Bergen tingrett.

Den saksøkte har en måned, fra Domstolen forelegger begjæring om tvangssalg, med å komme med bemerkninger, og eventuelt sette fram begjæring om erstatningsbolig.

Et objekt som tvangsselges annonseres for salg i aviser og på nett i tråd med et vanlig boligsalg. Det holdes også visninger og salgsprosessen er likt et vanlig boligsalg. Det opplyses ikke i annonsen at det er et tvangssalg, derimot blir dette opplyst i salgsoppgaven.

Artikkeltags