Voss fulgte Lødøen

Rundt 500 mennesker, familie, venner og forsvarsfolk, deltok i offiseren Morten Lødøens begravelse i Vangskyrkja, 29. juni 2007.

Rundt 500 mennesker, familie, venner og forsvarsfolk, deltok i offiseren Morten Lødøens begravelse i Vangskyrkja, 29. juni 2007. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Innpå 500 fulgte offiseren Morten Lødøen til hans siste hvile på Voss.

DEL

* Nyheter

Vangskyrkja var fylt til randen i formiddag da Voss tok avskjed med offiseren Morten Lødøen. Kirken har plass til 470 besøkende.

Mandag kom bårene til de avdøde offiserene Morten Lødøen og Arne Steen til Gardermoen og Flesland.

- Jeg ønsker å uttrykke min sterkeste medfølelse med de etterlatte etter denne tragiske ulykken, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen.

TRAGISK ULYKKE
21. juni ble de to offiserene Morten Lødøen og Arne Steen påkjørt og drept i en trafikkulykke i Tadsjikistans hovedstad Douchanbé. Mandag ble bårene til Arne Steen og Morten Lødøen mottatt i en seremoni på henholdsvis Gardermoen og Flesland.

På Gardermoen flystasjon ble båren løftet fra Hercules-transportflyet og inn i hangaren av bårebærere fra Hans Majestet Kongens Garde (HMKG). HMKG stilte også med hornblåsere til seremonien.

Under seremonien holdt sjefen for Hærens styrker, generalmajor Jon Berge Lilland, en minnetale for oberstløytant Steen. Presten for Telemark bataljon, major Jon Bjerkeli, sa også noen ord til forsamlingen av pårørende og kolleger.

En tilsvarende seremoni ble avholdt for Morten Lødøen på Flesland.

STORT MILITÆRT OPPBUD
Morten Lødøen og Arne Steen jobbet for Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE) med å fjerne konvensjonelle våpen og ammunisjon i Tadsjikistan.

Det var også tydelig at det var en forsvarsmann Voss tok avskjed med i dag. I tillegg til den lokale presten Knut A. Knudsen, var også en prest fra Forsvaret til stedet sammen med et stort oppbud av offiserer.

Artikkeltags