Vurderer juridiske skritt

Monika Amundsen er forbløffet over Kontrollutvalget.

Monika Amundsen er forbløffet over Kontrollutvalget. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Monika Amundsen kaller påstandene fra Kontrollutvalget for «ærekrenkende».

DEL

– Jeg er skremt over at Kontrollutvalget kan vedta at jeg har gått utover mine fullmakter, uten å dokumentere dette eller ta kontakt med meg. Jeg finner dette svært ærekrenkende, og vil vurdere juridiske skritt, sier Amundsen til BA.

Amundsen forteller at det er snart et år siden permisjonene ble gitt, men at hun har alt rundt disse permisjonene godt dokumentert på grunn av at det var diskusjoner mellom HR-avdelingen og Kontrollutvalget allerede på et tidlig stadie.

– KONTROLLUTVALGET VAR INFORMERT

– HR-avdelingen ønsket ikke at ansatte i kommunerevisjonen skulle få disse utdanningspermisjonene. Kontrollutvalget var informert om dem hele veien, men støttet at jeg, som daværende kommunerevisor, hadde fullmakt til å gi ansatte i kommunerevisjonen disse permisjonene.

For øvrig er de gitt i henholdt til Bergen kommune sitt interne permisjonsreglement, mener Monika Amundsen. HR-direktør Bjørg Lædre forteller at den enkelte kommunaldirektør, og de andre topplederne i kommunen, har fullmakt til å innvilge denne typen permisjoner.

– Men det er mitt inntrykk at vi som organisasjon er restriktive med å innvilge studiepermisjon med lønn, sier Lædre.

– OGSÅ FØR MIN TID

– Det var også før min tid som kommunerevisor gitt to års utdanningspermisjon med full lønn til tidligere ansatte fra kommunerevisjonen. De som fikk permisjonene av meg har også bindingstid i Bergen kommune, sier Amundsen.

Hun sier at permisjonene ble gitt for at de ansatte skal kunne kvalifisere seg til andre stillinger i Bergen kommune, etter at kommunerevisjon i Bergen kommune ble privatisert.

Hun synes det er ganske oppsiktsvekkende at det er gjennom BA hun får vite at Kontrollutvalget mener hun har gått ut over sine fullmakter. Påstanden om at det hun har gjort er et slags «takk for sist», sender hun i retur.

– Dessverre er dette antakeligvis et «takk for sist» fra de i Kontrollutvalgets sekretariat som hele tiden ville fjerne kommunerevisjonen. At Kontrollutvalget kan legge skylden på noen som ikke er der, og som ikke har mulighet til å forsvare seg, det synes jeg er utrolig, oppsummerer Amundsen.

Artikkeltags