Tidligere denne uken gikk Yngve Steen (23) av med seieren i World Championship of Online Poker 2013 (WCOOP 2013).

Etter 66 turneringer i verdensmesterskapet i nettpoker, vant Steen turneringsserien sammenlagt.

Dermed kan han med rette kalle seg verdens beste nettpokerspiller.

VIL VINNE MER PENGER

– Jeg har lyst å vinne mer penger og sikre meg litt økonomisk, sier Steen til BA om ambisjonene videre.

16 ganger kom Steen til pengegevinstene i løpet av WCOOP 2013, med to 3. plasser som beste resultat.

Til sammen vant Yngve Steen over 108.000 dollar for innsatsen, ifølge Pokerlistings.com.

Med dagens kronekurs tilsvarer det vel 650.000 kroner. Steen presiserer at når man trekker fra alt det koster å delta i turneringene, satt han kun igjen med rundt 240.000 kroner.

Sammenlagtseieren kom knapt tre måneder etter at bergenseren vant 1,2 millioner kroner i Las Vegas.

– MYE UTGIFTER

Steen forteller at han ved siden av nettpoker har reist rundt og spilt live-poker i flere år.

Nå er han i London for å spille i Europas største pokerturnering, European Poker Tour. BA snakker med ham i en av pausene.

– Jeg kan ikke klage på å få reise rundt, oppleve mye fine steder, spille poker og tjene penger, sier Steen.

Han er snar med å legge til at det har sin pris.

– Alt er ikke så rosenrødt som det høres ut.

Steen påpeker at det koster mye penger å delta i turneringer. I tillegg kommer alle reiseutgiftene. Utgiftene løper fort ettersom turneringene som regel er lagt til fasjonable og kostbare steder, forklarer han.

– Hvor stor egenkapital har du?

– For å være ærlig har jeg ikke helt oversikten akkurat nå. Det går veldig opp og ned. Det koster eksempelvis 50.000 norske kroner å være med i denne turneringen, og som oftest kommer du ikke til pengene når du spiller.

– Deltar du i ti slike turneringer på rad uten å komme til pengene, så betyr det nesten en halv million i underskudd. Derfor gjelder det å prestere.

– Og hvordan takler du det presset?

– Jeg begynner å få en del erfaring. Man må kunne legge seg om kvelden selv om en har tapt 100.000 kroner. Jeg klarer alltid å styre meg, men jeg vet andre som ikke gjør det. Det gjelder å holde følelsene unna.

SPILLER POKER PÅ HELTID

Steen er oppvokst Mathopen og er for tiden bosatt i Bergen sentrum. Vegas-gevinsten ga ham midler til å investere i ny bolig.

– Jeg har nylig kjøpt hus, sier han fornøyd.

Han forteller at pokerkarrieren begynte med det samme han fylte 18 år.

– Det har gått veldig bra og når du oppnår gode resultater må man nesten fortsette. Men det er helst det siste året at det virkelig har begynt å ta av, sier han.

– Frem til i år har jeg hatt jobb ved siden av. Nå som resultatene har blitt bedre, har det blitt mye reising og jeg har kun fokusert på poker, sier Steen, som foreløpig ikke har noen sponsor.

Livet som pokerproff beskriver han som både hardt og moro.

– Det er knallhardt når du sitter ved bordet mange dager i strekk, men jeg prøver å få tid til litt sightseeing og fotballkamper. Det er viktig å gjøre litt annet.

KRITISK TIL SKATTESYSTEM

Han synes beskatningen av poker er problematisk.

– Jeg har en ordning nå som gjør at jeg beskatter 40 prosent av samlet overskudd online og live. Når nesten halvparten av det vi vinner går bort i skatt, er det veldig vanskelig å tjene penger på å være pokerspiller i Norge.

– Har du vurdert å flagge ut?

– Jeg har kamerater som har flyttet til London for å slippe skatt, men jeg synes det er viktig å bo i Norge og har ingenting i mot å betale skatt selv om det er tungt å skatte 40 prosent, svarer han.

VIL OPPHEVE FORBUD

Lørdag sendte Norsk Pokerforbund ut en pressemelding for å legge press på Fremskrittspartiet. Forbundet håper partiet følger opp programforpliktelsene sine og sørger for at poker tillates i Norge.

– Den nye regjeringen har denne uken annonsert at de vil oppheve forbudene mot proffboksing og Segway. Vi mener det er på høy tid at også forbudet mot poker i Norge fjernes. Nærmere 300.000 nordmenn spiller poker, men det får de ikke lov til under nåværende lovgivning, sier Sigurd Eskeland, leder for Norsk Pokerforbund.

– Hvordan anser du sjansene for at poker tillates i Norge, Steen?

– Det der blir vanskelig å få gjennom, men det er større håp med Frp i regjering. Det er utrolig spesielt at poker ikke skal være lovlig i Norge.

– Når over 1000 nordmenn må reise til et annet land for å spille NM, må noen få opp øynene snart, men jeg har mine tvil, sier Steen.