Gå til sidens hovedinnhold

Nytt bookingsystem har utløst kaos på UiBs lesesaler

Kort tid før eksamen har UiB innført et system for booking av lesesalplasser. Nå hagler kritikken.

Det er Studvest som forteller om lesesalkaoset.

Mandag denne uken innførte UiB et nytt system for lesesalene sine. Nå er studentene nødt til å booke plass på forhånd for å ha et sted å sitte på lesesalen.

Studentene kan kun bestille plass fire dager frem i tid, og bare reservere åtte timer og fire reservasjoner om gangen. Totalt kan hver student bare reservere 20 timer samtidig.

Med andre ord kan ikke studentene planlegge å sitte på lesesalen fire dager etter hverandre uten å risikere at leseplassene blir fullbooket før de kan fornye reservasjonen sin.

Fortviler

Den nye ordningen har utløst et skred av fortvilte studenter.

På den anonyme kommunikasjonsappen Jodel er frustrasjonen stor. Studenter peker på at ordningen blir innført kort tid før eksamen, og at det knapt er informert om endringene.

Studenter Studvest har snakket med frykter at de ikke får noe sted å sitte når de skal ha eksamen.

– Ønsket ordning

Viserektor ved UiB Oddrun Samdal sier til studentavisen at dette er en løsning som har blitt diskutert over tid, og at det er noe studentene har ønsket seg.

– Vi har valgt å innføre systemet først og fremst fordi det har vært et ønske fra studentene, og vi har blant annet samarbeidet med arbeidsutvalget til Studentparlamentet. Særlig nå i koronatiden har mengden arbeidsplasser vært begrenset Det er viktig for studentene å vite at man har en leseplass når man kommer på campus, sier Samdal til Studvest.

Grunnen til at systemet innføres så sent i semesteret er at universitetet har jobbet med å ivareta personvernet, opplyser hun.

– Vi har tatt en del runder på det juridiske der.

Studentene skal ha fått beskjed om den nye ordningen på mail fredag.

Kommentarer til denne saken