Dermed fikk ikke Brækhus revansje for sitt første tap som proff. Det skjedde i august, da nordmannen ble rystet av McCaskill og måtte gi fra seg alle sine fem VM-belter etter et knepent poengtap.

Brækhus hadde da muligheten til å skrive historie ved å bli den første bokseren noensinne som forsvarer en VM-tittel 26 ganger, men tapte.

I sin 38. proffkamp natt til søndag mot nettopp McCaskill ble det et nytt tap for Brækhus – også denne gangen på poeng. Dommerne ga McCaskill seieren 100-89, 99-90, 98-91.

Dermed beholder McCaskill de fem beltene hun vant fra Brækhus i august 2020.

– Elsker boksing

Med det har bergenseren tapt to kamper på rad, etter å ha vunnet de 36 første på rad.

– Det var en tøff og jevn kamp. Jeg må se den igjen, men McCaskill er veldig tøff. Jeg må bare gratulere henne. Jeg vil møte Jessica igjen, denne gangen i weltervektsdivisjonen, sa Brækhus i et intervju med strømmetjenesten DAZN etter tapet.

– Jeg gjorde akkurat det treneren min fortalte meg jeg skulle gjøre. Cecilia er tøff, som jeg fortalte henne i ringen. Hun tok alle slagene jeg plasserte i ansiktet hennes. Nå er jeg ferdig med henne, sa McCaskill etter seieren.

Hun var klar på at dette ikke var hennes siste kamp. Hva som blir veien videre for Brækhus er uvisst, men en tredje kamp mot McCaskill etter to strake tap mot amerikaneren virker veldig usannsynlig.

– Jeg elsker boksing. Hvis det dukker opp en interessant og spennende kamp, kommer jeg til å takke ja. Jeg føler meg bra. Jeg skal ha en ukes ferie før jeg er tilbake og trener.

På etterskudd

Natt til søndag sto de «vanlige» WBA-, WBC-, IBF-, WBO- og IBO-beltene på spill, samt boksemagasinets «The Ring»-belte.

Foran 5000 tilskuere i hjemmearenaen til NHL-laget Dallas Stars og NBA-laget Dallas Mavericks kom McCaskill best i gang.

Amerikaneren gikk ut i høyt tempo og traff på flere slag tidlig i den første runden. Like før den første runden var over så Brækhus ut til å være rystet etter at McCaskill fikk inn to harde slag like etter hverandre.

Rystet McCaskill

Brækhus ble mer varm i den andre runden og fikk inn en solid uppercut tidlig og flere harde slag som så ut til å ryste McCaskill.

Amerikaneren avsluttet runden sterkt og traff på flere slag, og etter en god tredjerunde av McCaskill, var kommentatorduoen enige i at amerikaneren hadde vunnet de tre første rundene.

Etter en jevn fjerde- og femterunde, der McCaskill var hakket hvassere, tok nordmannen mer over mot slutten av kampen. McCaskill så mer og mer sliten ut, og Brækhus fikk inn flere gode slag.

Mistet poeng

Da hjalp det svært lite at Brækhus ble trukket ett poeng i den sjuende runden fordi dommeren mente at Brækhus ved flere anledninger holdt igjen McCaskill etter at dommeren ba nordmannen slippe.

Det betød at Brækhus måtte være enda mer aggressiv og mest sannsynlig knocke ut McCaskill for å vinne, men det klarte ikke nordmannen.

Den svake starten og det ene poenget hun mistet gjorde at det ble enda et tap for Brækhus mot McCaskill.