Gå til sidens hovedinnhold

Nytt uteområde i Nygårdsparken offisielt åpnet: – Utrolig viktig for byen

Artikkelen er over 1 år gammel

Et spektakulært klatrestativ og utendørs treningsapparater er blant det nye man kan oppleve på Flagghaugen. Byutviklingsbyråden synes resultatet er strålende.

Nygårdsparken begynner virkelig å ta form.

Onsdag ble parkens nye uteområde på Flagghaugen offisielt åpnet. Byråd Thor Haakon Bakke sto for åpningen, assistert av elever fra Møhlenpris barneskole.

– Nygårdsparken er Bergens største grønne lunge, og dermed veldig viktig for byen. Satsingen og arbeidet som gjøres her er helt fantastisk, sa MDG-politikeren.

Han mener tilgangen på grønne uteområder er utrolig viktig og at parken nå begynner å bli appellerende for både store og små.

– Det er fantastisk at det tilrettelegges for barn i ulike aldre. Ikke alle har en stor hage å boltre seg i. Koronatiden har vist oss verdien av slike steder som dette, sa han.

Lang prosess

Arbeidet med området har pågått siden 2015. Flere av bidragsyterne stilte opp med glede og stolthet under åpningen onsdag.

Blant dem, var prosjektets arkitekt Linn Riise Handal.

– Vi har fokusert på å oppgradere Nygårdsparken. Som arkitekt har jeg lagt vekt på at fargene skal gå i ett med omgivelsene, slik at det glir inn i naturen istedenfor å fremstå forstyrrende for forbipasserende, sa arkitekten.

Til stede var også prosjektleder Signe Britt Wie, sammen med flere andre fra Bymiljøetaten som også har vært involvert i prosjektet.

– I tillegg til treningsapparatene og det nye klatrestativet har vi rehabilitert veier og laget nye stier. Det har hele tiden vært et poeng å beholde parkens historiske fremtoning og engelske stil, sa Wie.

Visning

Pressen og andre oppmøtte fikk bli med på en visning av det nye området. Der fikk man se det nye treningsanlegget, nye grusveier og et sitteområde på toppen av høyden. Man fikk også høre om valgene som lå bak. Til slutt var det duket for åpningen av det spektakulære klatrestativet, etterfulgt av en liten tale fra byråd Bakke.

– Dette prosjektet har pågått lenge, men det endelige resultatet er glimrende. Det er utrolig kjekt å få lov til å bidra til dette, sa MDG-politikeren.

Samtidig som området ble presentert, ble klatrestativet tatt i bruk av barn fra Møhlenpris skole. De så ut til å glede seg over at det endelig sto klart for bruk.

Les også

Nytt klatrestativ i bruk etter lynrask koronastenging

Kommentarer til denne saken