Gå til sidens hovedinnhold

Nytt virusutbrudd hos Røde Kors

Artikkelen er over 2 år gammel

Bergen Røde Kors sykehjem har fått et utbrudd av norovirus, igjen.

En snau uke etter nyttår skrev BA om at Bergen Røde Kors sykehjem måtte stenge fem av åtte avdelinger på grunn av Noro-virus.

Sykehjemmet kunne nå på mandag sende den siste pasienten ut av isolat og erklære at de endelig var blitt kvitt viruset. Nå har det smittsomme viruset, som er kjent for å forårsake omgangssyke og diare, dukket opp igjen. Syv personer har igjen blitt isolert.

Norovirus

  • Norovirusinfeksjon er en magetarminfeksjon som er svært smittsom.
  • Vanlige symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og vandig diaré.
  • Norovirus er den vanligste årsaken til utbrudd av ikke-bakteriell magetarminfeksjon, "omgangssyke", på verdensbasis.
  • Det er skyld i mer enn 85% av alle epidemiene med magetarminfeksjoner i Europa og USA.
  • Norovirusinfeksjoner opptrer hyppigst om vinteren, og kalles også "winter vomiting disease". Men det er også registrert epidemier vår og sommer.

KILDE: Norsk Helseinformatikk

 

Konstituert avdelingsoverlege ved Bergen Røde Kors sykehjem Thea Marie Moell, sier de gikk ut ifra at de hadde situasjonen under kontroll.

– Vi tok siste pasient ut fra isolat nå på mandag og da sjekket vi og konkluderte med at det ikke lenger var smitte her, sier Moell.

Hun innrømmer at de ikke er helt sikre på hvor smitten kommer fra.

– Det er vanskelig å vite. Noro-viruset er mest utbredt nå på vinteren og det kan ha kommet utenifra eller på huset. To av pasientene som nå er isolert hadde ikke blitt smittet sist imens resten av dem som nå er isolert også var syke forrige gang.

Fire av langtidspostene på sykehjemmet er fortsatt stengt på grunn av det siste virusutbruddet. Det er planlagt at den ene av disse postene skal åpne lørdag imens de resterende skal åpne over helgen. Moell sier de har satt i gang alle tiltak for å få bukt med problemet.

— Om alt går etter planen åpner vi en av langtidspostene i morgen og de andre over helgen. Vi har satt i nye tiltak som å isolere de smittede pasientene, igangsette smitteverntiltak etter vårt infeksjonskontrollprogram og avsluttet buffetserveringen. Vi håper å få kvelt smitten, sier hun.

Kommentarer til denne saken