Gå til sidens hovedinnhold

Nytt VM-sølv til Sverre: – Heroisk, men han var nok litt redd

Artikkelen er over 2 år gammel

Sverre Lunde Pedersen har aldri gått en 10.000 meter raskere. Men det holdt ikke.

Calgary (BA): 26-åringen fra Os fikk ikke sin revansje fra det forsmedelige VM-fallet i Amsterdam i fjor. For i allround-VM i Canada forsvarte en overlegen Patrick Roest gullet han fikk opp i hendene den gang.

Sverre Lunde Pedersen måtte slå Roest med 4,54 sekunder på den avsluttende øvelsen, 10.000 meter, søndag kveld. Fana IL-løperen gikk i nest siste par. Der fullførte han på tiden 12.56,91, fem og et halvt sekund bedre enn hans egen personlige rekord på milen.

Men det holdt ikke. I siste par kunne Roest kontrollere inn seieren. Han åpnet forsiktig, men dro så grundig ifra. Ingen kunne matche tiden hans, og Roest fullførte på 12.51,17. Kramer på 13.00,93, og dermed ble det bronse på allroundgiganten.

Lunde Pedersen gikk svært jevnt, men skulle helst holdt seg under 31-tallet på rundene. Han klarte ikke presse seg under det hele veien gjennom, men viste på slutten at han hadde disponert milløpet svært godt. For de siste rundene maktet han å kjøre litt ekstra på, og han avsluttet sterkt. Men det holdt altså ikke.

– Sverre måtte nok gått en del fortere, men han gikk heroisk, sier trener Edel Therese Høiseth til NRK.

– Vi hadde håpet at han kunne gått rundetider på 30,6 hele veien, det ville gitt rundt 12,50. Vi trodde han måtte gått på den tiden for å klare det, men han klarte ikke det. Han var nok litt redd. Sverre gikk ned på slutten, så han hadde krefter, men han har nok for stor respekt for distansen fortsatt.

Altså: Gull: Patrick Roest, Nederland. Sølv: Sverre Lunde Pedersen, Norge. Bronse: Sven Kramer, Nederland. Sindre Henriksen havnet på 6. plass i VM.

BA kommer tilbake med mer.