Gå til sidens hovedinnhold

Odd Christian Eiking forsvarte ledertrøyen i Vuelta a España

Odd Christian Eiking sykler videre i rødt i minst en dag til. Askøyværingen beholdt rollen som sammenlagtleder etter den 12. etappen i Vuelta a España.

Magnus Cort tråkket inn til dansk spurtseier på torsdagens kuperte etappe. Det gjorde han i stekende 36 grader etter 175 kilometer på sykkelsetet.

Eiking satt kontrollert i hovedfeltet og var aldri i fare for å miste ledertrøyen. Intermarché-rytteren ikler seg dermed rødt for tredje gang på rad foran fredagens etappe.

26-åringen overrasket stort da han tirsdag ble ny Vuelta-leder. Det er bare Thor Hushovd som tidligere har toppet sammenlagtlistene i det spanske Grand Tour-rittet. Han syklet i rød trøye på tre etapper i 2006.

Eiking ledet med 58 sekunder på franske Guillaume Martin (Cofidis) foran torsdagens etappe.

Rytterne startet torsdagen i Jaen i det sørlige Spania. De måtte gjennom to kategoriserte stigninger før det siste strekket inn til mål i Córdoba. Avslutningen besto av en utforkjøring og flate landeveier.

Det er gode forutsetninger for at Eiking også leder Vuelta a España etter fredagens kjøring. Da skal feltet sykle en flat etappe på 203,7 kilometer fra Belmez til Villanueva de la Serena.

Kommentarer til denne saken