Gå til sidens hovedinnhold

Odd Christian Eiking mistet ledertrøyen i Vuelta a España

Odd Christian Eiking kom tidlig bakpå på onsdagens tøffe fjelletappe i Vuelta a España. Han veltet også i det som ble hans bane som sammenlagtleder i rittet.

Eiking tangerte onsdag Thor Hushovds norske rekord med en uke i ledertrøyen i et Grand Tour-ritt. Hushovd klarte det samme i 2011 i Tour de France.

Nå er det imidlertid slutt for askøyværingen, som har overbevist i uken sin som sammenlagtleder. Han leverte varene gjennom to tøffe fjelletapper sist helg, og hadde ingen problemer med å henge med storkanonene opp de verste stigningene.

– Verst tenkelige scenarioet. Litt skuffet nå, men alt i alt fantastiske dager, sa Eiking til TV 2 etter etappen.

Med drøyt 97 kilometer igjen fikk Eiking trøbbel i den første av de to gangene rytterne skulle opp La Collada Llomena, og askøyværingen måtte slippe feltet. I nedkjøringen ble avstanden mindre, og Eiking kjørte seg opp, men i neste stigning måtte Eiking gi slipp på nytt med drøyt 60 kilometer igjen til mål.

47 kilometer før målgang gikk Eiking i bakken i en utforkjøring hvor flere ryttere før ham allerede lå i grøften foran ham. Nordmannen reiste seg riktignok raskt, men så ikke ut til å ha dårlig tid med å fortsette utforkjøringen.

– Velten var spikeren i kisten. Den var unødvendig, sa han om velten.

Utenfor topp ti

Eiking var 54 sekunder foran Guillaume Martin og 1.36 minutter foran Primoz Roglic i sammendraget før onsdagens etappe. Fjorårsvinner og favoritt Roglic vant etappen og leder også rittet sammenlagt etter onsdagens etappe.

Eiking trillet inn 9,21 minutter etter Roglic på etappen, og er på 11.-plass i sammendraget, 7,59 minutter bak Roglic i ledelsen.

Rykket fra

Slovenske Roglic og Egan Bernal lå lenge som en duo i front, men da Roglic satte opp tempoet, hang ikke colombianeren med sloveneren, og måtte ta til takke med 7.-plass til slutt etter å ha blitt tatt igjen av flere ryttere mot slutten.

Roglic har lenge ventet med å vise seg frem under fjelletappene i årets ritt, men onsdag våknet han altså og hadde full kontroll på etappeseieren.

– En veldig fin dag. Jeg nøt det med alle supporterne, sa Roglic til arrangøren etter seieren.

Kommentarer til denne saken