– Det er helt uakseptabelt og alvorlig for ytringsfriheten at arrangementer for minoriteter ikke kan gjennomføres på grunn av hat og trusler, skriver styreleder Mona Frank i en tekstmelding til BA.

Hun sier at barnearrangementet som Redd Barna valgte å avlyse grunnet trusler, sto for inkludering og mangfold.

– Mennesker som bryter med samfunnsnormer for kjønn og seksualitet opplever trusler og negative kommentarer. Det er flere som føler seg utrygge. Både hendelsene i fjor og det som skjer nå viser at markering av Pride er nødvendig, sier Frank.

Hun forteller at de er både triste og ganske forbannet.

– Samtidig er det viktig å stå samlet, og vise støtte. Vi håper alle bidrar til dugnad i kommentarfeltet, og at myndigheter og samfunn stiller opp, slik at arrangementene våre kan gjennomføres.

Oppbemanner vektere

Frank understreker sikkerheten alltid har vært en stor del av festivalen, og at de jevnlig er i dialog med politiet og PST.

– Våre arrangementer skal både være trygge og oppleves trygt. Vi har flere fine arrangementer for barn, unge og familier som vi håper folk deltar på. Vi oppbemanner antall vektere som vi har i «Pride house» på lørdag og søndag.

Hun sier videre at det er hele samfunnets ansvar å stå mot hatprat i sosiale medier og bidra til inkludering på den måten.

– Dette handler ikke bare om et enkelt arrangement, men et større samfunnsproblem.

BA har vært i kontakt med politisjef Morten Ørn i Vest politidistrikt om de angivelige truslene og avlysningen av Pride-arrangementet for barn.

– Dette er en sak vi må avklare med Redd Barna før vi uttaler oss, sier han.