Glad for kåring

GLAD: Banksjef Bent Gjendem er glad for å gå til topps i kåringen.

GLAD: Banksjef Bent Gjendem er glad for å gå til topps i kåringen.

De er kåret til den beste arbeidsplassen i Bergen.

DEL

Konsulent- og analysebyrået Great Place To Work kåret bergenske, heldigitale Monobank som den beste arbeidsplassen i Bergen i sin størrelse og den beste banken å jobbe i i Norge. Selskapet gjør jevnlig kåringer blant sine medlemmer. Monobank går til topps etter bare halvannet års liv.

– Vi er opptatt av å ha et team, sier gründer og banksjef Bent Gjendem, og legger til at banken jobber etter mottoet «ingen er perfekt, men et lag kan være det».

I klassen bedrifter med 20–49 ansatte endte banken på 5.-plass i finalen, som var i Oslo i går. 30 norske bedrifter var med i finalen, der Monobank var en av ti bedrifter i størrelsen 25–49 ansatte.

Administrerende direktør i Great Place To Work, Jannik Krohn Falck, peker i en pressemelding på at bedriften baserer kåringen på to faktorer:

– Vi kartlegger opplevelsen av det de ansatte sier de gjør i bedriften, og så foretar vi en leder- og kulturanalyse. Kåringen er sekundært for det meste, sier Krohn Falck i meldingen.

Monobank har stort sett opplevd vekst siden oppstarten høsten 2015. Banksjef Gjendem svarer slik på hvordan han tror de ansatte vil takle motgang:

– Det har vi faktisk opplevd. I oppstarten hadde vi ikke de pengene vi trengte, og 15 arbeidsplasser sto i fare. Det viste seg at teamet sto sammen i stormen, og det er nok alle glade for i dag, sier Gjendem.

Bergensselskapet Webstep tok sølvplassen for selskaper med mellom 200 og 500 under kåringen. Selskapet har ti år på rad bland de ti øverste selskapene i kåringen.

– Klart vi er stolte over at vi klarer å innfri som arbeidsplass, så godt og så lenge. Det sier alt om de som arbeider her - og det er vårt viktigste signal til de som skal begynne hos oss, sier konsernsjef i Webstep Kjetil Bakke Eriksen.

Artikkeltags