Gå til sidens hovedinnhold

Sier ja til fiskesalg fra båt

Artikkelen er over 4 år gammel

Dette viser hva folk får til bare vi står sammen, sier Roger Iversen, primus motor for «det nye fisketorget» på Nøstekaien.

Vest-Norges Fiskesalslag gir etter og tillater salg av fisk direkte fra båt i Hordaland og Sogn og Fjordane. Det skjer etter flere uker med fiskesalg på fredager fra Sukkerhusbryggen på Nøstetorget.

Bakgrunn: Derfor får du ikke fisk fra båt på Torget

Primus motor bak salget, Roger Iversen, er strålende fornøyd med snuoperasjonen.

– Helt utrolig! Dette er det nest største som har hendt meg i år, sier han og lover mer fisk på den historiske Sukkerhusbryggen.

Les også: – Bare tull å nekte fiskesalg

Salgslaget har i mange år gitt dispensasjon for fiskere og fritidsfiskere for salg av skalldyr direkte fra båt til forbrukerne. Men de har lenge satt foten ned for salg av fisk. I styremøtet i dag fattet de følgende vedtak:

 «Vest-Norges Fiskesalslag har gitt fiskere og fritidsfiskere dispensasjon for salg av skalldyr direkte fra båt til forbruker i flere år i lagets distrikt. Dispensasjonsordningen utvides nå også til å gjelde hvitfisk. Det utarbeides dispensasjonsbestemmelser for salg av fisk fra båt direkte til forbruker. Ordningen evalueres etter 1 år.»

– Fantastisk. Sammen klarer vi alt,  sier Iversen.

– Hva som er det største som har hendt ham i år?

– Henleggelsen av saken mot Trude Drevland. Det var flott! jubler Iversen.

Kommentarer til denne saken