Reisebyrå-sjef om Ving-konkursen: – Dette må vi lære av

Administrerende direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen Reisebureau følger utviklingen hos Thomas Cook og Ving-reiser med interesse.

Administrerende direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen Reisebureau følger utviklingen hos Thomas Cook og Ving-reiser med interesse. Foto:

– De fleste Ving-kundene vil nok få igjen penger, men det er ikke sikkert de kommer seg på høstferie. Flyene er stort sett fulle og alternativene er begrenset, sier Berg-Hansen-direktør.

DEL

Natt til mandag bekreftet verdens lengstlevende reiseoperatør Thomas Cook at de er konkurs.

Totalt 6000 nordiske reisende rammes av mandagens kanselleringer, inkludert flere bergensere. BA har snakket med en familiefar som sitter fanget på Kypros og ikke aner om han og familien kommer seg hjem til planlagt tid.

– En hendelse av et slikt omfang og med så mange berørte har vi ikke opplevd tidligere i bransjen. Dette viser at det er lurt å kjøpe sydenturen hos en solid og profesjonell operatør som er medlem av Reisegarantifondet, sier administrerende direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen Reisebureau.

Prøver å hjelpe

Villadsen i Berg-Hansen følger utviklingen hos Thomas Cook og Ving-reiser med interesse. Vi understreker at Berg-Hansen er en konkurrent og ikke er involvert i konkursen til pakkereise-operatøren. Les hva Ving skriver om de reisendes rettigheter her.

Berg-Hansen har rundt 50 ansatte i Bergen som fortrinnsvis formidler jobbreiser, gruppeturer og events.

– Vi selger også denne type reiser, både egne reiser og for andre operatører, men ikke mye Vingreiser. Uansett har vi beredskap for å hjelpe Ving-kunder som tar kontakt med oss. Ving er teknisk sett ikke konkurs og forpliktet til å håndtere reisene selv. Vårt råd til kunder som er berørt er å ta kontakt med Reisegarantifondet. Har man kjøpt fly ett sted og hotell et annet sted vil man ikke ha den samme beskyttelsen. Man får nok penger tilbake, men det er begrenset hvilke alternativer vi kan finne til dem i høstferien. De fleste vil til varmere strøk på denne tiden og flyene er stort sett fulle i høstferien, sier Villadsen.

– Er ikke bekymret

– Hva betyr konkursen for Berg-Hansen?

– Vi er ikke berørt og har solid økonomi. Jeg er ikke bekymret på vegne av bransjen og ser på dette som en enkeltstående hendelse. Nå gjelder det å puste med magen og hjelpe de reisende som trenger det, sier Per Arne Villadsen til BA.

Ving opplyser i en pressemelding mandag formiddag at de er en egen juridisk enhet, og at de derfor ikke er konkurs på nåværende tidspunkt. Dette er også grunnen til at de fremdeles selger billetter på hjemmesiden.

Det har lenge vært kjent at økonomien i selskapet har vært svak.

Tryg: Dette dekker forsikringen din ikke

– Reiseforsikringen dekker ikke ekstra kostnader som følge av konkurs, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Vi forstår at folk som får avlyst hjemreisen sin er fortvilte og rådville, men reiseforsikringen har tydelige unntak for forhold som gjelder konkurs. Du vil altså ikke få dekket innkjøp av nye flybilletter over reiseforsikringen dersom reisen din er avlyst på grunn av konkursen i Thomas Cook, sier Irgens videre.

Han anbefaler at de som nå har fått avlyst reisen sin holder kontakt med Ving.


Artikkeltags