Løpsfenomenet fra Ulsteinvik avslutter en eventyrlig sesong på Fana stadion når friidretten skal hylle Trond Mohn for tredje gang.

Arrangørene av Trond Mohn Games har fleipet med at de er glade for at de booket Karsten Warholm før markedsverdien hans gikk gjennom taket i Tokyo, men hovedpersonen selv er klar på at det ikke er pengene som har lokket ham til Bergen.

Les også

Idrett er så mye mer enn gull og resultater

– Jeg vet faktisk ikke hva jeg får for å stille opp engang! For meg er dette kun følelser. Trond Mohn er en utrolig mann som har gjort så mye for helse, idrett, barn og unge. Han fortjener all hyllesten han kan få, og jeg vil være med og gi ham det, sier Warholm til BA.

– Aldri vært tema

Dette er andre gang Warholm tar turen til Fana for å hylle Trond Mohn. Forrige gang i 2018 lovet hekkeløperen å spandere middag på Mohn.

Det tilbudet har ikke milliardæren benyttet seg av ennå, men sunnmøringen Warholm er fortsatt på tilbudssiden.

– Vi må prøve å få til noe. Forhåpentligvis får jeg muligheten til å snakke med Trond på lørdag. Vi får avtale noe da, sier 25-åringen.

Trond Mohn har gitt vekk milliarder av kroner til formål innen forskning, helse og idrett. Han har også støttet flere idrettslag opp gjennom årene, og vært spesielt opptatt av breddeidrett. Mye av pengene han har gitt, har gått til bygging av kunstgressbaner for fotball og breddeidrettsanlegg. Men han har også gitt store summer til elitesatsing hos blant andre Brann, Tromsø, Tertnes håndball og Fyllingen.

Warholm avviser raskt spørsmålet om han selv har fått pengestøtte fra den bergenske filantropen.

– Det har aldri vært et tema. Det jeg liker så godt med Trond er at han gir til dem som virkelig trenger det. Han sørger for at barn og unge har en plass å gå til. Dette med idrett, og ikke minst i et folkehelseperspektiv, er veldig undervurdert i Norge, sier Warholm.

Trond Mohn har ikke besvart BAs henvendelse.

Sliten mester

Når det gjelder det som skal skje på tartandekket lørdag, skal Warholm løpe 300 meter flatt. Det gjorde han også i 2018, og da lovet han ny norsk rekord i bursdagsgave til Trond Mohn.

Det klarte løpsfantomet, men denne gangen er fokuset først og fremst på å vinne.

En lang sesong, med OL-gull, to verdensrekorder og total dominans, har tæret på kroppen.

– Jeg merker at jeg har begynt å spille på de siste notene nå. Kroppen er sliten, men vi får se. Muligheten for å sette ny rekord er der, men først og fremst er målet å vinne, sier Warholm.

Se stevnet på BA.no

BA sender hele Trond Mohn Games, og Karsten Warholms 300 meter er siste øvelse på programmet. I tillegg kommer Eivind Henriksen, som tok sølv i slegge i OL. Verdens raskeste paralympier, lokale Salum Kashafali deltar også.

Sendestart blir klokken 1350 på lørdag.

NB: Trond Mohn er medeier i Bergensavisen AS.