Tre nye lokale til OL

Hilde Fenne under kan smile bredt etter at hun ble OL-klar i det aller siste uttaket onsdag.

Hilde Fenne under kan smile bredt etter at hun ble OL-klar i det aller siste uttaket onsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinjar Slåtten (27), Hilde Fenne (24) og Jan Roger Klakegg (33) skal til Pyeongchang.

DEL

OL i Sør-Korea er bare drøye to uker unna. Onsdag kom det siste uttaket fra Olympiatoppen, og der er det tre hordalendinger med: Vinjar Slåtten (Voss) i kulekjøring, Hilde Fenne (Voss) i skiskyting og Jan Roger Klakegg (Bergen/Jølster) i kjelkehockey.

Fra før er Fanas tre skøyteløpere Sverre Lunde Pedersen, Håvard Lorentzen og Sindre Henriksen med. De to første er hete medaljekandidater i Asia om et par uker.

Slåtten i stigende form

Hvis noen av de tre siste uttatte skal ta medalje, vil det mest sannsynlig være hvis Hilde Fenne får plass på det norske stafettlaget. Individuelt har hun vist fremgang de siste ukene, men ikke mer enn at det vil være en bombe om hun melder seg på i medaljekampen «for egen maskin».

Jan Roger Klakegg og kjelkehockey-guttene har gjort det bra i tidligere OL, men medalje nå er litt i overkant.

Det samme må kunne sies om Vinjar Slåttens sjanser i kulebakken. Han tok en 10.-plass i verdenscupen i Canada i helgen, men har til gode å etablere seg helt i verdenstoppen – tross en 7.-plass i VM sist sesong.

– Det er veldig kjekt. Det må jeg si. Jeg visste ingenting før det ble offentliggjort på pressekonferansen i dag, forteller vossingen.

Siste mulighet

27-åringen trodde han skulle få være med til Sotsji for fire år siden, men navnet hans var ikke å finne på listen til Olympiatoppen. Da hadde han fra før av blitt vraket til lekene i Vancouver i 2010.

Men alle gode ting er tre, som man så fint sier det.

– Dette var siste mulighet for min del. Ved neste OL i 2022 har jeg passert 30 år. Det skal mye til for at jeg satser mot det, sier 27-åringen.

Han har ingen målsetning om medalje før lekene i Sør-Korea om drøyt to uker.

– Målsetningen er å gjøre det så godt som mulig. Så lenge jeg gjør mitt beste, så vil jeg være fornøyd uansett om det blir 10.-, 7.-, eller 5.-plass. For da kunne jeg ikke gjort noe mer. Da har de andre vært bedre, enkelt og greit, sier Slåtten.

Neteland vraket: – Ingen bombe

En som ikke kom med til Pyeongchang, er Bjørnar Neteland. Men Fana-alpinisten er verken overrasket eller knust.

– Ingen bombe at jeg ikke er med, de siste rennene har uansett ikke vært bra, sier han, og fortsetter:

– OL har aldri vært en stor greie for min del. Jeg har alltid sagt at jeg bare vil kjøre på ski, og forsøke å bli bedre. Å vinne et verdenscuprenn vil være like stort for meg som å få være med til OL.

Stang ut i det siste

– For all del, OL er stort. Noe av det største man kan få oppleve. Men jeg drar ikke dit bare for å få være med i troppen. Skal jeg til OL, så må det være for å kunne kjempe om medaljer. Der er ikke jeg per nå, sier Neteland til BA.

– Sesongen startet bra, og jeg hadde noen gode renn før jul, men den siste perioden har det bare vært stang ut, sier han.

Artikkeltags