Et Widerøe-fly som skulle fra Bergen til Torp klokken 1035 ble kraftig forsinket på cupfinaledagen. Flyet fikk ny avgangstid 1314. Det var for sent for passasjer Ole Jansen, som skulle til Oslo med to cupfinalebilletter.

Han hadde beregnet å ha god tid, og regnet med å få med seg oppladningen til kampen i hovedstaden. Da han fikk beskjed om forsinkelsen valgte han å droppe cupfinalen og dro hjem.

– Jeg har gledet meg til dette siden 2011. Nå fikk jeg endelig muligheten, og så skjer dette, sier den ulykkelige Brann-supporteren.

Måtte kjøre batteri med bil

Forsinkelsen skal skyldes at et batteri må skiftes på flyet.

– Flyet er forsinket fordi det må få et nytt batteri. På grunn av fulle fly, både med passasjerer og bagasje, ble vi dessverre nødt til å frakte batteriet med bil fra Sandefjord, sier pressevakt Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe til BA.

Den ulykkelige passasjeren Jansen kaller forsinkelsen en skandale.

– En skandale at sånt skjer på en cupfinaledag. Det er mulig jeg så vidt kunne rukket kampen, men gleden med turen var jo alt folkelivet på forhånd. Da jeg fikk beskjed om at jeg ville få refundert billetten valgte jeg å droppe turen, sier Jansen, som herdig prøver å få solgt sine to billetter i siste liten.

Han frykter at det kan bli lenge til neste gang han får oppleve noe slikt igjen.

– Cupfinalen er fest og moro, og det går gjerne 10-15 år mellom hver gang man får oppleve det. Nå får jeg finne meg en pub å se kampen på og håper å få litt cupfinalestemning der, sier han.

Valget ble til slutt å dra til Kniksen pub i Fyllingsdalen, der Brann-supporteren håper å få en dose cupfinalestemning likevel. Her endte han opp med å se cupfinalen sammen med arbeidskollega Eirik Holgersen.

Begge er rystet over fly-forsinkelsen.

– Uforståelig at de ikke klarer å holde ruten på en dag som denne, sier kompisen, som er full av sympati med Jansen.

Fryktet å miste hele kampen

Jansen legger til at han valgte å ikke ta sjansen på at flyet ville gå til oppsatt tid.

– Det er som sagt mulig jeg ville rukket kampen så vidt, men hva om det ble ytterligere forsinkelser? Den sjansen ville jeg ikke ta, sier Jansen, som nå har klart å få solgt en av sine to cupfinalebilletter.

– Den andre har jeg fortsatt til salgs, sier han til BA halvannen time før kampstart.

Widerøe-ledelsen kan ikke annet enn beklage for den forsmådde Brann-supporteren.

– Vi jobber så fort vi kan, men må bare beklage overfor de passasjerene som opplever forsinkelsen, sier Lindegaard Carlsen til BA.

– Uforståelig

På Kniksen pub i Fyllingsdalen endte han opp med å se cupfinalen med arbeidskollegaen Eirik Holgersen.

Begge er rystet over fly-forsinkelsen.

– Det er uforståelig at de ikke klarer å holde ruten på en dag som denne, sier kompisen, som er full av sympati med Jansen.

Jansen legger til at han valgte å ikke ta sjansen på at flyet ville gå til oppsatt tid.

– Det er som sagt mulig jeg ville rukket kampen så vidt, men hva om det ble ytterligere forsinkelser? Den sjansen ville jeg ikke ta, sier Jansen, som nå har klart å få solgt en av sine to cupfinalebilletter.

– Den andre har jeg fortsatt til salgs, sier han til BA halvannen time før kampstart.

Nervøs stemning

Brorparten av de cupfinalereisende hadde bestilt billetter til Norwegian-flyet med avgang 1215. Før avgang kom det også meldinger om at dette var forsinket.

BA var på Flesland og tok tempen på Brann-supporterne som var ute i siste liten.

– Det bør ikke bli mer forsinket nå, sier Kjell Bergesen til BA og vrir seg litt urolig i setet i avgangshallen på Flesland.

Norwegian-flyet som skulle frakte Brann-fans til Oslo var på det tidspunktet 20 minutter forsinket. Siste oppdaterte avgangstid var da 1235.

– Det blir litt travelt. Jeg er nødt til å finne en boks og oppbevare kofferten i, og så er det jo normalt kø for å komme inn, sier Bergesen, som i alle år har vært fast inventar på Branns cupfinaler.

En nervøs ordfører

Bergesen er ikke den eneste Brann-supporteren som har satset på å reise ned til hovedstaden samme dag som Brann møter Lillestrøm på Ullevaal Stadion.

Også ordfører Linn Kristin Engø og idrettsbyråd Linn Katrin Pilskog skal med samme flyet.

– Vi satser på at det skal gå bra, sier ordføreren.

De reiser lett, kun med vesker og Brann-skjerf, og tror de skal være på kampen i god tid.

– Men jeg er alltid litt nervøs når jeg reiser, sier Engø til BA.

Klart for ombordstigning

Lukas Tvedt (11) skal på cupfinale med pappa Bård Henning Tvedt, og er først og fremst spent på kampen.

– Jeg sa til ham at vi skulle på cupfinale før semifinale. Det sa han ja til, sier Lukas og ser bort på faren. De har beregnet at det skal være god nok tid til å rekke finalen.

– Vi rekker nok å sjekke inn på hotellet før kampen. Men blir det mer forsinkelser, så kan det bli problemer, sier Bård Henning.

Klokken 1213 fikk Norwegian-passasjerene heldigvis beskjeden de håpet på: Det er klart for ombordstigning, og de har dermed god margin for å rekke kampstart klokken 1600.

For ordføreren og idrettsbyråden er det imidlertid et annet problem.

– Vi har booket fly hjem igjen 2045, så det bør ikke bli ekstraomganger. Vi satser på at de slår de med en gang, sier Pilskog.

– Hva gjør dere hvis det blir ekstraomganger da?

– Da tar vi et annet fly. Eller finner et tog hjem, skynder ordføreren seg å slå fast.