Det var seks år gamle Oliver Nordøy-Økland som omkom i kanoulykken i Tysnes, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Navnet er frigitt i samråd med familien til gutten.

Torsdag ettermiddag forrige uke rykket nødetatene til Kyrkjevatnet i Tysnes kommune. Her var en seks år gammel gutt savnet etter et kanovelt.

Gutten ble funnet under vann av dykkere, og fraktet til sykehus. Men livet hans sto ikke til å redde.

Hadde ikke redningsvest

Omstendighetene rundt ulykken er nå tilstrekkelig klarlagte, og etterforskningen er i ferd med å avsluttes, skriver politiet videre.

Så langt har etterforskningen brakt på det rene at det var tre barn i seks-syv årsalderen som lekte og badet i området ved Kyrkjevatnet. Oliver Nordøy-Økland, som var i kanoen, falt i vannet og de andre barna fikk varslet andre om hva som hadde skjedd.

Ifølge politiet hadde ikke barna redningsvester, og ingen voksne var til stede. Foreldrene deres visste ikke at barna var ved vannet, og hadde heller ikke gitt barna tillatelse til å gå dit.

Like i nærheten av Uggdal var nødetatene samlet. De var raskt på stedet og sendte blant annet ut dykkere.

I sorg

En time etter at ulykken ble varslet, ble seksåringen funnet under vann av dykkerne. Det ble igangsatt livreddende førstehjelp, før gutten ble sendt til Haukeland sykehus i luftambulanse.

Men klokken 2000 ble gutten erklært død.

– Dette preger selvfølgelig hele samfunnet her, det er veldig trist og tragisk. Det verste som kan skje når man mister barn og unge på denne måten, sa Tysnes sin ordfører, Kåre Martin Kleppe (H), til BA forrige uke.

BA har tidligere spurt politistasjonssjef Terje Sperrevik om det var noen voksne til stede. Han har ikke ønsket å svare på dette før omstendighetene rundt hendelsen ble mer klare.