Han vaklet nærmest gjennom intervjusonen i Pontal, der konkurransen gikk. Han ga noen raske intervjuer til de norske pressefolkene, før han ruslet mot trener Stephan Plätzer og satte seg ned på en benk. Det var ikke lenge han satt der, før han lå rett ut.

Etter en periode ble han kjørt bort i rullestol.

– Jo, jeg kan bekrefte at det går veldig bra med Tysse nå. Han er på beina igjen. Det som skjedde var at han hadde litt dårlig væskebalanse og litt lavt blodsukker. Han var også utsatt for et lite blodtrykksfall, men han husker det som skjedde, forteller landslagslege Ove Talsnes til NTB.

Han sier at Tysse ikke er helt på det rene med hva han sa i intervjuene, for han innrømmer at han ikke helt var seg selv etter kraftprøven, der han endte på 48.-plass, slått av vinneren Zhen Wang fra Kina med nesten sju minutter.

– Tysse fikk både vann og sukker og ble tatt godt hånd om av det medisinske personalet i målområdet. Han var i tillegg til det jeg fortalte om det medisinske også veldig sliten, forklarer Talsnes.

– Nå er han tilbake i deltakerlandsbyen og klar for å spise litt, og han er fortsatt innstilt på å gå på basketballkamp litt senere i kveld, sier Talsnes til NTB.