Gå til sidens hovedinnhold

Omkom i helikopterstyrt i Røldal

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var Jarle Hegerland (46) og Ann-Cathrin Losvik (48) som omkom søndag da helikopteret krasjet i fjellveggen like nord for Røldal skisenter.

(Haugesunds Avis:) Hegerland og Losvik omkom i ulykken da de skulle hjem fra hytten i Røldal til Karmøy. Navnene er frigitt i samråd med familien.

Helikopteret styrtet i en fjellside langs den vinterstengte gamleveien mellom Røldal og Seljestad.

Ann-Cathrin Losviks bror Lars Losvik ble vekket halv to natt til mandag, med beskjed om at paret var savnet.

– Jeg trodde ikke jeg var våken, jeg trodde jeg bare hadde drømt. Også tenker du hjelp, det er sant. Men samtidig tror du ikke at det er sant, sier han til Haugesunds Avis.

Klokken fire natt til mandag fikk han beskjed om at helikopteret var funnet, og at det sannsynligvis hadde krasjet i Røldalsfjellet.

– Da jeg sto opp klokken seks ble det bekreftet at de var omkommet. Etter det var det ikke noe håp. Jeg var redd for at det verste hadde skjedd. Og det hadde det, forklarer storebroren.

– Herlig, koselig og sporty

Ekteparet var bosatt på Torvastad, mens Losviks bror bor i Finland. Når Haugesunds Avis snakker med Losvik tirsdag formiddag, er han på Arlanda flyplass i Stockholm, på vei til Haugesund.

– Selv om vi har bodd langt fra hverandre i tyve år nå har vi alltid hatt et tett og godt forhold. Det var bare oss to som søsken, forteller han og beskriver lillesøsteren:

– Hun var en herlig, koselig, glad og sporty dame. Det siste døgnet har jeg mottatt utrolig mange fine meldinger fra hennes venner og kjente. Det er utrolig rørende, forteller han.

– Liker å gjøre ting som ikke er vanlig

Jarle Hegerland og Ann-Cathrin Losvik skaffet seg helikopter av typen Robinson R44 Clipper II i november 2018. Helikoptersertifikat tok han i løpet av juli og august i fjor i Florida, USA, fortalte han til Haugesunds Avis i desember i fjor.

– Jeg liker å gjøre litt utenom det som er vanlig. Mange kjøper seg båt, men jeg synes ikke prisforskjellen fra en nokså stor båt til et helikopter var så stor. Det er gøy med ting som ikke alle andre har, sa Hegerland i intervjuet.

Han uttrykte også takknemlighet til konen for at han fikk følge drømmen.

– Hun synes det er stas å fly selv, og var blant annet med på å hente helikopteret, fortalte han.

Han fortalte videre i intervjuet at han fikk stor glede av å gi mennesker en ny opplevelse. Før intervjuet hadde han fått være med å overraske en feirende 30-åring med en flytur.

– Du kan se det på dem som får være med og fly. De gliser fra øre til øre, sa han.

Hegerland ble først omtalt i mediene da han bygget sitt roterende hus på Torvastad, og ble i den forbindelse omtalt både i Haugesunds Avis og av TV 2.

Saken fortsetter under bildet

Omkom

Søndag fløy de to fra Røldal i 15.20-tiden, og hadde SMS-kontakt med familien rundt ti minutter senere. Da helikopteret ikke hadde kommet frem til avtalt tid, ble de to meldt savnet klokken 21.53 søndag kveld. De ble funnet like etter klokken 04 natt til mandag, og de pårørende ble varslet.

Klokken 07 mandag morgen ble de omkomne hentet ned av redningsmannskaper, og sendt til Odda sykehus.

Statens Havarikommisjon fraktet ned fartøyet mandag kveld, og det blir sendt til Lillestrøm for undersøkelser for å kartlegge årsaken til ulykken.

Politiet er fremdeles interessert i eventuelle vitneobservasjoner, og disse kan meldes til Hardanger politidistrikt på tlf. 40038151.

Kommentarer til denne saken