(Haugesunds Avis)

TYSVÆR: Klokken 09.22 mandag meldte politiet om en trafikkulykke på E 39 nord for Våg-krysset i Tysvær. Da var alle nødetater på vei til stedet der en bil hadde kollidert med en lastebil.

Meldingen om ulykken fikk politiet klokken 09.12.

– Alvorlig ulykke

Med en gang politiet kom fram til ulykkesstedet, meldte de på Twitter at det framsto som en alvorlig ulykke.

Det bekreftet også operasjonsleder Jostein Reiestad ved Sør-Vest politidistrikt.

– Det er en veldig alvorlig trafikkulykke mellom en bil og en lastebil. Ulykken har skjedd like sør for grensen til Sveio, sier Reiestad.

Klokken 10.30 bekreftet operasjonslederen at føreren av personbilen er omkommet. Da jobbet de fortsatt med å varsle pårørende.

Ingen passasjerer

Ifølge Reiestad var det en person i hver av bilene, begge menn.

– Føreren av personbilen var en mann i slutten av tenårene. Vedkommende er bekreftet omkommet og pårørende er varslet. Det var ingen passasjerer i bilen, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding mandag i 12-30-tiden.

Der forteller de også at føreren av lastebilen er tatt med av ambulansepersonell til Haugesund sjukehus for helseundersøkelse.

– Tilstanden hans er ikke kjent, opplyser politiet.

Flere er avhørt etter ulykken.

– Politiet har gjennomført flere vitneavhør for å klarlegge hendelsesforløpet, sier Reiestad.

Veien var stengt i lang tid

Veien ble umiddelbart stengt etter ulykken, og vil ifølge Reiestad være stengt i en lang periode framover i påvente av undersøkelser som skal foretas på stedet.

Det skulle operasjonslederen ha rett i.

Ikke før klokken 21 mandag kveld kunne Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen melde at veien var åpnet for trafikk igjen. Det knappe 12 timer etter ulykkesmeldingen kom inn til politiet.

Statens havarikommisjon og ulykkesgruppen til Statens vegvesen ble rutinemessig varslet etter ulykken og kriminalteknikere ble sendt fra Stavanger til ulykkesstedet i Tysvær.

Klokken 12.30 opplyser politiet at kriminalteknikere fra politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen er på stedet.