To av de tre savnede etter ulykken i Kvam er nå trolig funnet, sier politiet. Søndag midt på dagen ble den andre omkomne funnet i Movatnet, som er vannet som elven Tokagjelet renner ut i før den renner videre ut i Hardangerfjorden.

– Vi har hatt en båt ute på vannet i dag, med mannskap fra Røde Kors, som har søkt etter de savnede. Det var de som observerte denne personen i vannet og fikk hentet vedkommende opp, sier innsatsleder Svein Laupsa ved Vest politidistrikt til BA.

Ikke formelt identifisert

Avdøde vil bli sendt til Bergen for obduksjon og identifisering.

– Det er etter all sannsynlighet den andre av de tre savnede, sier Laupsa.

Leteaksjonen fortsetter for å finne den tredje savnede, samt hunden som var med i følget.

– Vi fortsetter søket i Movatnet og Hardangerfjorden, i tillegg til elven i Tokagjelet. Hovedteorien vår er fortsatt at den siste personen befinner seg i Tokagjelet og vi vil derfor få bistand fra Bergen brannvesen som vil søke over området med drone.

Vurderer å stenge vannet

Mye nedbør og dårlig vær har gjort letingen vanskelig, ettersom vannføringen i elven har vært høy. Politiet er mer optimistisk for søket i dagene som kommer.

– Det er meldt lite nedbør, og vi vurderer også å iverksette tiltak øverst i gjelet. Det er mulig å stenge av deler av vannet fra demningen. Vi vurderer også andre tiltak, sier Laupsa.

Til tross for at den avdøde personen ble funnet i Movatnet søndag, går ikke politiet bort fra hovedteorien om at den siste savnede befinner seg i Tokagjelet.

– Men utelukker ikke at savnede kan ha gått videre nedover elven til Movatnet og i verste fall Hardangerfjorden. Derfor søker vi også der.

Fra Askøy

En uke har gått siden ekteparet Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68), og vennen Kjell Arne Pedersen (64) fra Askøy ble meldt savnet etter å ha forsøkt å krysse Langvotnevatnet i robåt. Også hunden Leo var om bord i båten.

En omfattende redningsaksjon ble igangsatt samme kveld, men dagen etter gikk den over til å bli en leteaksjon etter antatt omkomne.

Båten og årene ble funnet i elven, sammen med klær og andre gjenstander som knyttes til de tre askøyværingene.

Lørdag ble det funnet en død person i forbindelse med leteaksjonen.

Søndag var planen at redningsmannskaper skulle fortsette søket i Movatnet og Hardangerfjorden.

Store ressurser har vært satt inn i søket. I løpet av uken har klatrere lett i gjelet, det har blitt benyttet kran og droner for å få oversikt i de store vannmengdene.