Gå til sidens hovedinnhold

Onsdag stopper buss og bane

Artikkelen er over 6 år gammel

Byen gjør seg klar til å stenge to timer på onsdag. – Det kan bli kaos. Arne Jæger regner med at tusenvis vil slutte opp om totimerstreiken fra klokken 14 onsdag.

Det sier Bjørn Furnes i Tide Buss.

Onsdag er det duket for politisk streik i hele landet når hovedorganisasjonene LO, YS og Unio går sammen til aksjon mot arbeidsmiljøloven.

Mellom klokken 14 og 16

Buss og sporveisbetjeningens forening er også med på streiken. De oppfordrer alle sine medlemmer til å parkere kjøretøyet.

– Vi regner med at de aller fleste bussene og Bybanen vil stå mellom klokken 14 og 16. Bussturer som er påbegynt før klokken 14 vil bli fullført, sier Bjørn Furnes i Tide. 

Han sier at bergenserne må regne med litt innkjøringstid før rutene er i gang som normalt igjen.

– Det kan bli litt kaos å komme i gang i gjen, sier Furnes.

Han håper og tror flest mulig  av sjåførene vil delta på den politiske aksjonen.

– De sjåførene som deltar på aksjonen vil bli trukket i lønn for to timer, men vi mener det er verdt det, sier Furnes.

Kommunikasjonssjef Signy Svendsen i Unio sier hun opplever stor oppslutning om aksjonen som omfatter 1,5 millioner arbeidstakere på landsbasis.

Mot midlertidighet

Målet er å slå tilbake den blåblå regjeringens forslag til endring av arbeidsmiljøloven. Over 2700 har meldt seg inn i Facebook-gruppen  «Forsvar arbeidsmiljøloven - politisk streik» i Bergen.

– Det gir jo en indikasjon, men det vil nok være mange som også er engasjert gjennom arbeidsstedet sitt. Vi forventer mye folk samlet, sier Svendsen.

De streikende markerer seg på den måten mot arbeidsmiljøloven.

– Regjeringen vil flytte makt over til arbeidsgiverne slik at de kan pålegge mer overtid. Dessuten vil midlertidige stillinger blir mer vanlig. Ifølge forslaget skal maksimalt 15 prosent av de ansatte i på et arbeidssted kunne være midlertidig ansatt. Men det kommer på toppen av de ti prosentene som er midlertidige i dag. Samlet kan hver fjerde ansatte i en virksomhet være midlertidig ansatt i fremtiden, sier leder LO i Bergen og Hordaland, Mads Kleven.

Kommentarer til denne saken