Gå til sidens hovedinnhold

Oppdrettsgigant kraftig rammet av koronarestriksjoner

Artikkelen er over 1 år gammel

Oppdrettsselskapet Mowis resultat fra første kvartal er sterkt koronarammet.

Oppdrettsgiganten med hovedsete i Bergen leverte et resultat på 109 millioner euro i første kvartal i år, noe som tilsvarer rundt 1,2 milliarder kroner med dagens kurs. Det er ned fra 196 millioner euro fra tilsvarende kvartal i fjor.

I en melding mandag morgen skriver selskapet at covid-19 påvirket handelsstrømmene, logistikk og distribusjon, og at etterspørselen spesielt innen hotell, restaurant og catering ble lammet av koronarestriksjoner. Lavere etterspørsel her ble delvis oppveid av økt salg innen dagligvare, heter det.

Ser lysere på fremtiden

– Til tross for at covid-19 har gitt store markeds- og logistikkutfordringer, har driften vært tilnærmet normal. Å kontrollere hele verdikjeden har vist seg å være svært verdifullt i en krevende periode. Vår nedstrøms kapasitet kombinert med våre langsiktige partnere innenfor dagligvare har vært avgjørende viktig for oss, sier konsernsjef Ivan Vindheim i en melding.

Nå ser han lysere på fremtiden.

– Vi har begynt å se gjenåpninger i noen land og tegn på økt etterspørsel som resultat av dette. Jeg er trygg på at etterspørselen etter laks vil komme tilbake på før covid-19-nivå etter hvert som verden returnerer til normalen, sier konsernsjefen.

Redusert aksjeverdi

Mowi er verdens største produsent av oppdrettslaks. Selskapet har virksomhet i 25 land og har 15.000 ansatte på verdensbasis.

Selskapet er notert på Oslo Børs, og hadde i går formiddag en børsverdi på 96 milliarder kroner. I perioden verden har vært rammet av korona, har børsverdien av selskapet variert mye. Til nå i år har verdinedgangen vært hele 21,1 prosent, og det siste året er verdien redusert med 6 prosent.

Tidligere er det kjent at selskapet utsetter utbytte fra 1. kvartal som følge av pandemien.

Kommentarer til denne saken