– Budskapet er at fagbevegelsen må samle seg og kjempe frem et bredt venstresidebyråd, sier Bell.

Hun vil komme med oppfordringen i dag, på LO i Bergen sitt årsmøte.

Da Ap nominerte Roger Valhammer foran Marte Mjøs Persen som sin byrådslederkandidat tidligere i år, uttrykte mange i fagbevegelsen skuffelse.

– Sak foran person

Fagbevegelsen sin mobilisering for Mjøs Persen nådde ikke opp mot AUF sin mobilisering for Valhammer.

– Men nå forventer jeg at vi som bevegelse setter sak foran person, og respekterer de demokratiske prosessene i Ap. Om vi ikke klarer å se forbi slike ting, vil vi ikke få gjennomslag. Skal vi la dette bli en gjeldende konflikt, kan vi like gjerne la være å drive med valgkamp. De som er skuffet får riste det seg av seg og gå videre, sier Bell.

Er med i SV

Bell, som for øvrig er gift med SVs førstekandidat Mikkel Grüner, er også medlem i SV. Hun sier at hun ikke selv har noen synspunkter på nominasjonen i Ap.

– Det er et prinsipp. Jeg kan heller legge meg opp i forhold i mitt eget parti. Så lenge vi får inn folk som kan samarbeide med oss, er det fint.

Fagforbundet er landets største arbeidstakerorganisasjon, med om lag 365.000 medlemmer. I Bergen kommune har de om lag 4–5000 medlemmer, som jobber innen helse, administrasjon, oppvekst og tekniske tjenester.

Bell er tydelig på at dagens byråd med sentrumspartiene og Ap er bra, men ikke godt nok.

– Det er ikke ideelt at KrF sitter på helsesektoren og finans. De har satt i gang mye bra, men det ville blitt mer fortgang i sakene om det var et Ap som støttet seg til venstresiden, sier hun.