Gå til sidens hovedinnhold

Opphever kokepåbudet til 3700 husstander

Artikkelen er over 1 år gammel

Vannet i Biskopshavn, Moldbakken og Helleveien er nå friskmeldt.

Tirsdag i forrige uke viste vannprøver at kvaliteten på drikkevannet i området Eidsvåg, Jordalen og Vollane ikke var tilfredsstillende. I fem dager har Bergen kommune jobbet med å gjenopprette god vannkvalitet.

Gradvis har kommunen koblet om vannet slik at antall husstander som nå er rammet er kuttet fra 9600 til 2450.

Annie Bjørklund er rådgiver for vannkvalitet i Bergen vann.

– Vi har fått redusert antallet med kokeanbefaling slik at det nå bare er 2450 husstander i de høytliggende områdene ved Lønborglien, Øyjorden og Skytterveien som fortsatt må koke vannet. Vi tar nye prøver i dag og på tirsdag, og siden enkelte analyser tar to døgn, kan vi tidligst oppheve kokevarselet her på torsdag, sier hun til BA.

Kokevarselet kan oppheves tidligst mandag

Friskmeldt

Bjørklund bekrefter at 3700 husstander i Biskopshavn, Moldbakken og Helleveien får opphevet kokeanbefalingen nå fra mandag ettermiddag.

– Disse stedene er opphevet på bakgrunn av doble vannprøver, som er gode. Vi fikk ikke gode vannprøver i området ved Lønborglien/Øyjorden/Skytterveien. Her viste det seg at en ventil ut fra Lønborglien basseng ikke tettet slik at det fortsatt lakk. Vi har stengt og spylt ut, og tar nye prøver i dag, sier Bjørklund.

– Hvor lenge har vannkvaliteten vært dårlig før dere oppdaget feilen?

– Vi oppdaget dette forrige tirsdag, da fikk vi de første dårlige prøvene og sendte ut kokeanbefaling. Vi vet ikke årsaken til feilen ennå.

Har alt tilgjengelig mannskap på jobb

– Frykter dere at noen kan ha blitt syke?

– Vi håper ikke det. Vi hadde jo kun ett døgn fra vi hadde gode prøver, altså mandag, til dette ble oppdaget tirsdag. Så det har pågått i kort tid.

– Med henblikk på vannskandalen på Askøy i fjor, og Giardiaskandalen et drøyt tiår tilbake, hvilke tanker gjør Bergen Vann seg?

– Dette har pågått over kort tid. Det må være i Rognåsen/Rognlien at forurensingen har kommet inn. Vi tapper bassenget og håper vi kan gå inn og vurdere nærmere i morgen. Jeg lover at vi tar dette på alvor og har syv-åtte personer som jobber kontinuerlig med saken. Vi bruker de folkene vi trenger til enhver tid, sier Bjørklund til BA.

Kommentarer til denne saken