Og så var det FIRE kamper uten å score ...

Nei å finne veien til nettmaskene er ikke helt vår greie denne sesongen. Ikke på Stadion i hvert fall. Og nå står de mindre attraktive milepælene og rekordene for fall:

* Vi har nå spilt 0–0 i tre seriekamper på rad for første gang i Brann-historien. Blir det 0–0 også mot Sarpsborg 08 i neste runde, vil det være første gang i vår øverste serie (uansett klubb) at noen får fire strake kamper med dette resultatet.

* Brann har spilt fire strake seriekamper uten å score, for første gang siden høsten 1989. Klubbrekorden er fem strake, og det klarte vi både i mai 1953 og sommeren 1964. Rekorden for alle klubber på øverste nivå i Norge, er syv kamper uten å score. Det klarte Tromsø i 2001 og Sandefjord i fjor.

* Det har nå blitt 399 minutter uten scoring, og det er vår lengste måltørke i serien siden vi hadde 450 målløse minutter for 30 år siden. Den gang fant vi ikke veien til målet de 420 siste minuttene av 1989-sesongen (60 min + 4 x 90 min ) og de 30 første av den påfølgende. I antall minutter er klubbrekorden uviss fordi det ikke er så enkelt å finne minutt-tall for scoringer i kamper som er spilt for mange tiår siden. Men har vi ikke scoret etter 52 minutter mot Sarp, er tørken altså lenger i antall minutter enn i 1989-90. Siden vi tidligere har hatt fem hele seriekamper uten å score (i 1953 og i 1964), er vår klubbrekord i teorien et sted mellom 452 og 628 minutter – alt ettersom når scoringene kom i kampene før og etter rekken av målløse kamper.

Slik utviklet det seg under kampen mot Molde på søndag:

Tid mot MFK:

Målløst i strekk:

Vår lengste tørke siden:

0 min.

309 min.

331 min. i 2017

23 min.

332 min.

347 min. i 1998

39 min.

348 min.

385 min. i 1993

77 min.

386 min.

450 min. i 1989

Altså var vi etter 77 minutter mot Molde inne i vår verste måltørke på 30 år.

Men alt er ikke ille, heller ikke offensivt. For til tross for at vi begynner å nærme oss klubbrekorden i måltørke, og rekorden for hele den øverste divisjonen i antall 0-0-kamper på rad, så var Molde-kampen enda et steg i riktig retning. Hvor denne riktige retningen fører oss, er ikke godt å si. Men la oss i hvert fall slå fast at vi skapte et greit antall sjanser (i hvert fall i andre omgang) mot det som har vært Norges beste lag denne sesongen. Ja vi hadde til og med fortjent å vinne. Brann angrep og underholdt mer enn på lenge. (Ja ikke det at det skal så mye til da, men...) Og vi hadde så absolutt fortjent mål. For både Kristoffer Barmen og Taijo Teniste var uhyre nære. Men det vil liksom ikke gå helt vår vei.

De to siste kampene mot Rosenborg og Molde har vært en forbedring fra kampene før, og har begge gitt håp om at ... eh... ja dessverre er det vel bare femteplassen de gir noe veldig realistisk håp om. Men vi kan i hvert fall drømme om en respektabel avslutning på sesongen, og at vi slipper noe så pinlig som å ende bak Kristiansund og Viking og den slags rask. Eller er det bare mot bedre lag som har mer offensiv innstilling, vi klarer å angripe skikkelig?

For et Brann-lag med mange negative resultater denne sesongen, og selvsagt med en del fokus på at vi scorer få mål (og nå for tiden INGEN mål), så må vi også ta med oss at vi heller ikke slipper inn mål. Tre strake kamper uten baklengs er også noe å ta med seg for et lag som tidligere i sommer virket litt mer «shaky» i de bakre rekker.

Og ikke glem at Molde før de møtte oss, hadde scoret i 40(!) strake seriekamper. VI stoppet den rekken! Og før forrige helgs kamp på Lerkendal hadde Rosenborg syv strake hjemmeseire i serien (og seks av lagene hadde sluppet inn minst tre mål der), men VI stanset også den rekken!

PS! I fjor tapte vi totalt 1-9 mot Molde. I år ble det noe bedre med "sammenlagt" 1-1...

Rimet:

*

Etter TO null-null på rappen

var det Molde som sto klare

Laget som de siste år

har ridd oss som en mare

Men senest nå i sommer

fikk vi stjålet ett poeng

kanskje vi i hvert fall

slapp å utsettes for deng?

*

Og nok en gang så endte det

med null til begge lag

Tre på rad med null-null,

det var første gang i dag

Og ni-og-åtti sist gang

at vi hadde en sånn tørke

Men Molde-kampen ga oss håp

og lyspunkter i mørket

*

For dette her var fremskritt

vi fortjente jo å vinne

mot laget som er øverst,

men lot to poeng forsvinne

Vi får jo ikke mål

og nå sto treverket i veien

Dermed er det sjetteplass

som her og nå er greien

*

uavgjort, det ble det,

vi fikk ‘hvert fall med oss noe

Og denne gang så var vi til

forveksling nesten gode

Men veien til medalje

den er fortsatt altfor lang

Men kanskje kan vi score mål

til neste år en gang?

*

Kampen:


Siden forrige gang var det ut med Thomas Grøgaard og inn med Ruben Yttergård Jenssen i startelleveren. I tillegg var Daouda Bamba tilbake i troppen etter sin fire kampers karantene.

Brann åpnet friskt og lovende, men kom ikke til avslutninger i starten. Likevel var det Molde som fikk den første store sjansen da Kristoffer Haugen fikk avslutte fra ti meters skrått hold. Heldigvis var avslutningen svak og gikk flere meter utenfor.

Vår første avslutning i feltet kom etter halvspilt omgang på en corner fra Gilli Rólantsson som ble slått mot Kristoffer Barmen på nærmeste stolpe. Bergenseren headet fra kloss hold rett i hodet til Molde-keeper Andreas Linde som var veldig heldig at ballen ikke gikk i mål der.

Tre minutter senere fikk Gilbert Koomson muligheten på et skudd fra rett utenfor sekstenmeteren, men Linde fikk slått det utenfor til corner.

Mer spennende skjedde i grunn ikke i første omgang, og lagene gikk til pause med 0–0.

I andre omgang var Molde friskest i starten og Leke James forsøkte et B-preget brassespark fra seks-syv meter før det var gått fem minutter av omgangen. Det gikk heldigvis over, og det hadde vært ekstra surt med baklengs der ettersom samme mann handset ustraffet i Brann-feltet like i forkant.

Men Brann skulle overta trykket og kom til flere halvsjanser på kort tid.

Likevel var det Molde som skulle få den neste virkelig store sjansen da Kristoffer Haugen etter 54 minutter skjøt utenfor fra omtrent ved femmeterhjørnet.

Rett før timen var spilt, var vi uhyre nære på å få vårt første seriemål på 368 minutter. Det var da Taijo Teniste skjøt i kryss-stangen fra tolv meters hold. Der var vi uheldige! Og femten sekunder senere forsøkte Barmen seg med et langskudd, men det gikk utenfor.

Like etter var det småskummelt på motsatt side da James headet utenfor fra ti meter. Og etter noen nye minutter reddet Håkon Opdal oss da Magnus Wolff Eikrem skjøt hardt fra spiss vinkel.

Etter omtrent halvspilt omgang var det Koomson som forsøkte seg, men skuddet hans fra atten meter fikk Linde med nød og neppe slått til corner.

Og da kom vi inn i en periode med økt Brann-trøkk.

Men seksten minutter før slutt var det innbytter Mathis Bolly som kom til en mulighet fra spiss vinkel for gjestene, men Opdal gjorde sitt til at det bare ble corner av det.

Ti minutter før slutt fikk Koomson en mulighet på hodet fra tolv meter, men Linde tok det litt for enkelt. Vi skulle imidlertid få en ny sjanse bare førti sekunder senere, da Teniste fikk avsluttet fra noen meter utenfor femmeterhjørnet. Dessverre kom Berisha akkurat for sent til å hindre at ballen gikk så vidt utenfor lengste stolpe.

Brann fortsatte å presse på mot slutten, men uten å komme til kjempesjanser.

Halvannet minutt før slutt kom kveldens eneste Brann-bytte. Ut gikk Gilli, og inn kom overraskende nok ikke Daouda Bamba som endelig var tilbake fra karantenen. Nei, inn kom nemlig Thomas Grøgaard. Hele Stadion lurte på hvor det ble av spissen som hadde varmet opp.

På over-overtid fikk vi muligheten til revansje for over-overtidsmålet som ga Molde seieren over oss på Møre for to år siden. Men i motsetning til hva moldenserne gjorde den gang, så fikk ikke vi noe ut av hjørnesparket. Vi får tross alt aldri noe ut av hjørnespark!

Dermed endte det 0–0 for tredje gang på rad i det som tross alt var enda en oppløftende kamp for vår del.

Publikum:

9821 betalende. Litt skuffende, selv ut fra dagens lave standard, at det kommer så lite mot serielederen – selv om vi ikke virker veldig involverte i noen virkelige spenningsmomenter eller er i noen god form for tiden. Det er åpenbart kun én motstander som trekker ekstra på Stadion. Men nok en gang; avspark klokken 2000 er negativt for fremmøtet – og kaldt var det også blitt.

Det reelle oppmøtet var neppe mer enn 5-6000, men på Store Stå virket vi å være litt flere enn i de siste kampene. I det minste var stemningen bedre enn på en stund, selv om det riktignok ikke skal mye til. Glimrende tifo ved innmarsj.

Snittet vårt er nå 11131. Vi klarer 11000 i snitt for hele sesongen med 31424 totalt på de tre siste. Det gjør vi med f.eks. 9700 mot Glimt, 9700 mot Odd og 12024 på siste mot Viking. På siste hjemmekamp pleier det jo å være massiv kampanje mot idrettslag, så det er ikke umulig.

Tabellsituasjonen:

Kristiansunds braktap i Tromsø (0–5) gjorde at vi utrolig nok ville gå en plass frem denne runden, selv om vi skulle tapte med inntil fire mål mot Molde. Det gjorde vi altså ikke, og vi kom oss endelig på rett side av dem. Nå ligger vi på 6. plass med 35 poeng. Det er 18 poeng opp til Molde (og 18 poeng å spille om). så det gullet er jeg redd vi må gi opp nå.

13 poeng opp til Glimt er selvsagt ikke noe å tenke på, og neppe heller de ti opp til Odd. Men fem poeng opp til et Rosenborg-lag på nedadgående form? Er det likevel en bitte liten mulighet for å ta dem? Dessverre har vi også formsterke Viking imellom der – to poeng foran oss.

Slik tar vi medalje på utrolig vis:

Brann nå:

35


Odd nå:

45


RBK nå:

40

-motst.:– motst.:– motst.:


S08 b

3


Ranh. b

1


Kr.sun. b

1

Glimt h

3


Stabæk b

0


MFK h

1

VIF b

3


Mjønd. h

3


Godset b

3

Odd h

3


Brann b

0


Glimt h

3

Godset b

3


TIL h

3


Viking b

1

Viking h

3


FKH b

0


Ranh. h

3

TOTALT:

53


TOTALT:

52


TOTALT:

52

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


6-0-02-1-33-3-0


Nå er riktignok også Viking inne og lager kvalm inni her, men med seier i alle de seks siste vil vi uansett ende foran Viking.

Slik tar vi fjerdeplass, som gir E-cup hvis Odd tar medalje og vinner cupen:

Brann nå:

35


RBK nå:

40


Viking nå:

37

-motst.:– motst.:– motst.:


S08 b

3


Kr.sun. b

1


TIL h

3

Glimt h

3


MFK h

1


Kr.sund b

3

VIF b

1


Godset b

1


LSK h

3

Odd h

3


Glimt h

3


Haug. b

3

Godset b

3


Viking b

1


RBK h

1

Viking h

3


Ranh. h

3


Brann b

0

TOTALT:

51


TOTALT:

50


TOTALT:

50

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


5-1-02-4-04-1-1


I tillegg må Kristiansund gå på et poengtap, men det vil de gjøre med resultatene over.

Slik tar vi i det minste femteplassen:

Brann nå:

35


Viking nå:

37


KBK nå:

34

-motst.:– motst.:– motst.:


S08 b

1


TIL h

3


RBK h

3

Glimt h

3


Kr.sund b

1


Viking h

1

VIF b

1


LSK h

3


MFK b

1

Odd h

3


Haug. b

1


S08 h

3

Godset b

1


RBK h

1


Glimt b

1

Viking h

3


Brann b

0


Gods. h

3

TOTALT:

47


TOTALT:

46


TOTALT:

46

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


3-3-02-3-13-3-0


I tillegg må Haugesund tape tre poeng (ett i tillegg til det budsjetterte uavgjortresultatet mot Viking). Vålerengen kan også få 47 poeng, men ikke med ovenfor budsjetterte resultat mot Brann.

Kuriosa:

* Brann har for første gang i klubbhistorien spilt tre 0-0-kamper på rad.

* Brann har fire strake seriekamper uten seier (0-3-1). Forrige seier kom 1. september da vi slo LSK 3–1 borte. Forrige gang vi fikk fire strake seriekamper uten seier, var da vi fikk fire strake tap i september og oktober 2017. Imidlertid hadde vi fem strake obligatoriske kamper uten seier (0-3-2) så sent som i juni og juli i år.

* På Stadion har Brann tre strake kamper uten seier (0-2-1). Forrige hjemmeseier i serien kom da vi slo Stabæk 2–1 21. juli. Forrige gang vi gikk uten seier i tre strake seriekamper hjemme, var i september og oktober i fjor (0-2-1).

* Brann har fire strake seriekamper – og totalt 399 minutter – uten å score. Sist vi scoret, var da vi slo LSK 3–1 borte 1. september. Forrige gang vi gikk fire strake seriekamper uten å score, var i de fire siste rundene av 1989-sesongen. Klubbrekorden vår er fra 1953 og 1964 da vi begge årene spilte fem strake seriekamper uten å score. Imidlertid spilte vi seks strake obligatoriske kamper uten å score i den nevnte høsten 1989, da vi i tillegg til seriekampene også gikk målløse to ganger mot Sampdoria i E-cupen.

* Nå har vi to målløse kamper på rad hjemme. Sist Brann scoret hjemme, var da vi tapte 2–3 for Tromsø 25. august. Forrige gang vi gikk målløse av banen i to strake seriekamper på Stadion, var i juni og juli i fjor da vi spilte 0–0 mot Vålerengen før vi tapte 0–4 for Molde.

* Brann har tre seriekamper uten baklengs. Sist vi slapp inn mål, var da vi tapte 0–1 borte for Kristiansund 15. september. Forrige gang vi holdt nullen i tre strake seriekamper, var i april og mai i fjor da vi gjorde det i fem. I den perioden holdt vi nullen i totalt syv strake obligatoriske kamper.

* Brann har to strake hjemmekamper uten baklengs, og har ikke sluppet inn mål hjemme siden vi tapte 2–3 for Tromsø 25. august. Forrige gang vi holdt nullen bak i to strake hjemmekamper i serien, var i juni og juli da vi slo LSK 1–0 og spilte uavgjort 0–0 mot Mjøndalen.

* Sist vi spilte 0–0 i to strake hjemmekamper i serien, var i 1990 da vi gjorde det mot Molde og Moss.

Brann etter 24 runder:

År

S

U

T


Mål

Bakl


+/-


P


Slutt-plass

2019

9

8

7


28

23


+5


35


?

2018

14

6

4


36

23


+13


48


Nr. 3

2017

11

7

6


43

26


+17


40


Nr. 5

2016

12

5

7


34

22


+12


41


Nr. 2

2014

6

5

13


33

41


−8


23


Nr. 14

* 35 poeng er 13 mindre enn i fjor, og det klart minste vi har hatt siden 23 poeng i 2014.

* 28 mål er åtte mindre enn i fjor og 15 mindre enn i forfjor, og det klart minste vi har hatt i sesonger der det har vært spilt så mange kamper (1961/62 og alle f.o.m. 1995). Det minste vi har hatt ellers disse årene er 33 i 2014.

* 23 baklengs er det samme som i fjor, og det beste vi har hatt siden 22 i 2016.

* +5 i målforskjell er åtte dårligere enn i fjor og tolv dårligere enn i forfjor, og det dårligste siden minus åtte i 2014.

Brann etter tolv hjemmekamper:

År

S

U

T


Mål

Bakl


+/-


P

2019

4

5

3


11

10


+1


17

2018

7

4

1


19

8


+11


25

2017

7

3

2


26

10


+16


24

2016

9

3

0


19

2


+17


30

2014

3

1

8


12

16


−4


10

* 17 hjemmepoeng er åtte dårligere enn i fjor, 13 dårligere enn i 2016 og det klart dårligste vi har hatt siden ti i 2014.

* 11 hjemmemål er åtte dårligere enn i fjor, 15 dårligere enn i 2017, ett dårligere enn i nedrykksåret 2014, og det dårligste vi har hatt i sesongene med så mange hjemmekamper (1961/62 og alle f.o.m. 1995).

* Ti hjemmebaklengs er to flere enn i fjor og åtte flere enn i 2016, og det dårligste siden 16 i 2014.

* Ett plussmål hjemme er ti dårligere enn i fjor, femten dårligere enn i 2017, seksten dårligere enn i 2016 og det dårligste siden minus fire i 2014.

Innbyrdes mot Molde i serien:

Sted:

K

S

U

T

Mål

Bakl

Bergen

36

15

8

13

56

55

Molde

36

8

6

22

51

78

Totalt

72

23

14

35

107

133

* Brann er uten seier i de fem siste seriekampene mot Molde (0-2-3), men tre av disse har vært borte. Siste seier mot dem, var da vi slo dem 4–1 på Stadion 13. mai 2017. Vi har for øvrig også to strake uten tap (0-2-0) og forrige tap kom 12. august i fjor da vi ble slått 1–5 i Molde.

* Siste gang vi slo Molde hjemme i serien var 13. mai 2017 da vi vant 4–1. Etter det har vi 0-1-1 mot dem på Stadion. Forrige gang vi gikk to hjemmekamper på rad uten å slå Molde i serien var i 2010 (1–1) og 2011 (1-3-tap).

* Brann er uten mål i de to siste hjemmekampene mot Molde. Sist Brann scoret hjemme mot Molde i serien, var da vi slo dem 4–1 i forfjor. Forrige gang Brann gikk målløse av banen i to strake hjemmekamper mot MFK i serien, var i 1985 (0–0) og 1987 (0-2-tap).

* Sist vi tapte to hjemmekamper på rad mot Molde i serien, var i 1987 (0-2-tap) og 1988 (1-4-tap), og vi unngikk altså det denne gangen altså.

* Molde hadde før søndag scoret i de ti siste seriekampene mot Brann. Forrige gang vi holdt nullen mot dem, var da vi slo dem 1–0 på Stadion 6. april 2013.

* Brann hadde før søndag sluppet inn mål i de fire siste hjemmekampene mot MFK i serien. Forrige gang vi holdt nullen mot dem på Stadion, var da vi vant 1–0 6. april 2013.

(Fortsetter under bildene)

Hendelsene:

01:45 – Brann: Veton Berisha legger lavt på tvers inn fra høyre i retning Gilli Rólantsson, men Martin Bjørnbak er først på ballen. Og selv om sistnevnte klarerer rett i Gilli, så blir det ikke noe farlig ut av det.

07:10 – Brann: Berisha får ballen på skrått hold vel ti meter fra mål, men velger å slå mot Kristoffer Barmen som er bedre plassert. Men det kommer en blåkledd imellom.

07:30 – Brann: Gilli legger lavt inn fra venstre, men keeper Andreas Linde tar det.

10:10 – MFK: Magnus Wolff Eikrem slår ut til Kristoffer Haugen som skyter fra ti meters skrått hold, men utenfor nærmeste stolpe.

15:00 – MFK: Leke James skyter fra 25 meter. Det går 13 meter utenfor.

18:30 – MFK: Fredrik Aursnes slår langt frem mot James, men sistnevnte avvinkes for offside.

22:35 – Brann: Gilli slår en corner mot nærmeste hvor Barmen header fra to meters spiss vinkel. Ballen treffer Linde i hodet og går ut til siden.

25:40 – Brann: Gilbert Koomson, med Bjørnbak og Etzaz Hussain på seg, kommer seg etter hvert til skudd fra skrått hold like utenfor feltet. Linde slår det utenfor.

32:05 – Brann: Ruben Yttergård Jenssen skyter fra 26–27 meters noe skrått hold. Det skuddet triller noen meter utenfor.

34:20 – Brann: Christian Eggen Rismark stusser videre et langt innkast fra Taijo Teniste. Ballen går til Bismar Acosta som vinner på hodet syv meter fra mål, men han får frispark imot seg fordi dommeren mener han er for tøff i duellen mot Kristoffer Haraldseid.

37:40 – Brann: Barmen kommer inn i feltet og ser ikke ut til å klare å bestemme seg for om han skal skyte eller slå pasning. Til slutt blir det en altfor hard pasning på tvers mot Jenssen som ikke når ballen ti meter fra mål.

38:55 – Brann: Gilli og Berisha samarbeider fint ute på venstresiden før sistnevnte legger inn. Koomson får ballen på åtte meters hold, men klarer ikke å få kontroll på den. Bortelaget får ordnet opp.

40:20 – Brann: Teniste skyter fra et par meter utenfor sekstenmeterhjørnet, men det går noen meter utenfor nærmeste stolpe.

44:30 – Brann: Koomson utfordrer Kristoffer Haugen og kommer til innlegg fra høyre. Haraldseid header vekk fra femmeteren.

45:00: Pause. 0–0 i mål. 1–1 i angrep med avslutninger i feltet.

– 2. omgang: –

48:15 – Brann: Berisha utfordrer og kommer seg inn i feltet hvor han muligens blir holdt av Fredrik Aursnes. Mulig Berisha legger seg for lett, for straffespark får han ikke.

49:05 – MFK: James handser i Brann-feltet uten at dommer Espen Eskås ser det. James får dermed gitt videre til Ohi Omoijuanfo som etter hvert forsøker et skudd fra atten meter. men det går rett i Barmen.

49:30 – MFK: Ohi header ned til James som står feilvendt utenfor femmeteren og forsøker et slags brassespark. Det går høyt over.

50:40 – Brann: Barmen gir frem til Jenssen som får ballen like utenfor feltet, men ikke klarer å få kontroll på ballen når han er på vei til å komme i avslutningsposisjon.

51:05 – Brann: Koomson legger inn fra høyre, Vegard Forren gjør en svak klarering som går rett til Teniste. Estlenderen legger inn mot bakerste hvor Berisha stupheader inn igjen foran mål, men han finner bare en feilvendt Barmen som må gi tilbake til Ruben Kristiansen som i sin tur skyter lavt fra 23 meter. Rett på Linde.

54:25 – MFK: Plutselig er Kristoffer Haugen igjennom og avslutter fra like utenfor femmetershjørnet, men skuddet er svakt og går utenfor lengste stolpe.

58:35 – MFK: Eirik Hestad legger inn fra dødlinjen, men Håkon Opdal plukker det ned.

59:20 – Brann: Gilli legger inn fra venstre mot bakerste hvor Koomson header inn igjen foran mål. På elleve meters hold får Teniste tid til å dempe og skyte – og det gjør han helt oppe i kryss-stangen!

59:35 – Brann: Barmen skyter fra vel 25 meters skrått hold. Like utenfor nærmeste stolpe.

60:10 -> bytte MFK: Martin Ellingsen inn for Etzaz Hussain.

60:35 – MFK: Moldes Haugen legger inn fra deres venstre side og på ti meters hold får James heade en meter utenfor.

63:25 – MFK: Hestad utfordrer Kristiansen og får på en fjong måte gitt videre til Wolff Eikrem som skyter fra ti meters ganske spiss vinkel. Det går rett på Opdal og til corner.

66:15 – Brann: Etter en Molde-klarering på et Gilli-kast, skyter Koomson fra atten meter. Linde må bokse til corner.

67:35 – Brann: Koomson utfordrer og legger inn mot bakerste etter en cornersituasjon. Den går mot Acosta, men i hodeduellen mot Ellingsen vurderes det til at sistnevnte er sist borti ballen. Dermed ny corner.

71:15 – Brann: Koomson får ballen i feltet, men klarer å rote den vekk.

71:40 -> bytte MFK: Mathis Bolly inn for Ohi Omoijuanfo.

73:10 – MFK: Wulff Eikrem spiller igjennom til James, men sistnevnte er heldigvis i offside.

73:55 – MFK: Innbytter Bolly utfordrer Teniste på siden av feltet og skyter fra syv meters ganske spiss vinkel. Det går via Opdal og til corner.

79:45 – Brann: Ellingsen klarer ikke å klarere Gillis innlegg skikkelig og ballen lander hos Koomson som header fra elleve meter, men Linde tar det greit.

80:25 – Brann: Koomson gir inn til Teniste på høyresiden av feltet, og

estlenderen skyter fra noen meter utenfor femmetershjørnet. Ballen går like utenfor bakerste stolpe hvor Berisha kommer akkurat for sent.

82:35 – Brann: Barmen legger inn, men Molde får klarert.

88:25 -> bytte Brann: Thomas Grøgaard inn for Gilli Rólantsson.

89:30 – MFK: Hestad legger inn fra deres venstre side, og på tretten meters hold får en feilvendt James tid til å trikse seg rundt til skudd. Det går en meter eller to utenfor.

90:00 + 2:30 – Brann: Vi får en siste mulighet på corner, men vi får ingenting ut av den.

90:00 + 2:30: Kampen er over. Den ender 0–0 etter 7–5 til Molde i angrep med avslutninger i feltet.

KAMPFAKTA:

Brann – Molde 0–0

Eliteserien fotball menn. Tilskuere: 9 821.

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen – Ruben Yttergård Jenssen, Bismar Acosta, Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Veton Berisha, Gilli Rólantsson (Thomas Grøgaard fra 89.).

Molde (4-3-3): Andreas Christopher Linde – Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak, Vegard Forren, Kristoffer Haugen – Magnus Wolff Eikrem, Etzaz Hussain (Martin Ellingsen fra 61.), Fredrik Aursnes – Eirik Hestad, Leke James – Ohi Omoijuanfo (Mathis Bolly fra 72.).

Kampstatistikk:

Sjanser: 5–5 (BT), 6–5 (VG Live)

Ballinnehav: 56 % til Brann (VG Live), 54 % til Brann (NTB)

Avslutninger: 11–9 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 6–2 til Brann (VG Live), 4–2 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 7–5 til MFK (mine tall). 1. omg.: 1–1. 2. omg.: 6–4 til MFK.

Andre medier om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no