Firemannsbolig i Os sentrum ble totalskadet i brann

Bygningen lot seg ikke redde, så brannvesenet gikk i gang med en kontrollert nedbrenning da beboerne var kommet i trygghet.

Bygningen lot seg ikke redde, så brannvesenet gikk i gang med en kontrollert nedbrenning da beboerne var kommet i trygghet. Foto:

Flere mistet hjemmene sine natt til tirsdag.

DEL

Store ressurser rykket ut da det klokken 0152 tirsdag kom melding om en kraftig brann i Midtskogvegen i Os sentrum.

– Det var meldt at det var full fyr i andre etasje. Da brannvesenet kom til stedet fortalte de at det var overtent, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.

Det var da mye vind, som førte til betydelig røykutvikling og flammer som var synlige fra lang avstand.

– Mannskapet snakket om at det på et tidspunkt blåste 16 meter i sekundet. Det var et voldsomt gnistregn, forteller vaktkommandør Karl-Arne Røyseth ved 110-sentralen i Hordaland.

Første melding om brannen kom fra en av beboerne, som meldte at det var overtent i andre etasje.

Alle ble evakuert

Det er snakk om et leilighetskompleks med fire leiligheter, hvor seks beboere er registrert.

– Alle beboerne er gjort rede for. Fem var hjemme og ble evakuert, mens den sjette var bortreist, sier operasjonsleder Knappen.

Naboer i omkringliggende bygninger ble også bedt om å evakuere, men kunne senere returnere til sine hjem.

– Vi evakuerte bygget det brant i og to nærliggende bygg. Til sammen ble ti personer evakuert, sier politioverbetjent Rune Fimreite ved politiet i Os.

Ingen personer ble skadet.

Artikkelen fortsetter under videoen:

  Video: Erik Ask

  Totalskadet

  Like etter klokken 0500 forteller politiet til BA at bygningen er å regne som totalskadet. Det vil pågå en kontrollert nedbrenning og påfølgende etterslukking utover morgentimene.

  – De evakuerte fra leilighetene har ordnet seg sted å være hos venner og familie i løpet av natten, opplyser Knappen i politiet.

  Politiet har startet innledende etterforskning og skal sende krimteknikere til stedet i løpet av dagen. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

  – Kan dere si noe om brannårsaken på nåværende tidspunt?

  – Det er for tidlig å si noe om nå. Vi har opprettet en sak, men jeg er usikker på når åstedsundersøkelsen vil finne sted, sier Fimreite hos politiet i Os like før klokken 10 tirsdag.

  Fryktet spredning

  Ettersom det var kraftig vind i området og stor spredningsfare, ble store ressurser fra brannstasjonene i Os og i Fana sendt til adressen.

  – Det kom 16–17 mann fra Os og 5 mann fra Fana. Da brannvesenet kom frem var det allerede brann i taket, beskriver Røyseth ved 110-sentralen.

  Brannvesenet fryktet at flammene skulle få tak i omkringliggende boliger og vegetasjon.

  Brannvesenet fryktet at flammene skulle få tak i omkringliggende boliger og vegetasjon. Foto:

  Artikkeltags