Det sier en kry ordfører Terje Søviknes (Frp) til BA.

Lørdag spiller Aurora på hjemmebane i Oseana kunst- og kultursenter.

Fullstappet Oseana

Begge kommer fra den lille bygden utenfor Os, Lysefjorden.

Lørdag spiller sambygdingen til ordføreren for et fullstappet Oseana. Aurora Aksnes har slått nærmest alle rekorder på billettsalget til kveldens konsert.

– Ingen konserter i Oseana er blitt så kjapt utsolgt siden vi hadde åpningskonsertene våre med blant andre Vamp, sier direktør for Oseana, Ole Tobias Lindeberg.

Han er stolt over at interessen for Aurora på hjemmebane har fulgt hennes reise opp i stjernehimmelen.

– I fjor solgte vi omtrent 600 billetter da Aurora spilte. Nå har dobbelt så mange kjøpt billett, sier Lindeberg.

 

Osbølgen

– Hun representerer en bølge av artister som har suksess fra Os. Jeg er stolt over å være sambygding, sier ordfører Søviknes.

Han vokste opp ikke langt fra der Aurora Aksnes trådte sine barnesko.

– Aurora har en utrolig sjarm og en barnslig væremåte, samtidig som hun viser seg som en voksen artist med dybde, sier ordføreren.

Han har fulgt henne helt fra starten av karrieren, og han er stolt over at hun nå er i ferd med å nå stjernene.

Han nevner Spellemannprisen som et spesielt stort øyeblikk.

– Det var helt utrolig. Auroras suksess gjør at andre tør å satse på drømmen etter henne. Fra før har vi artister som Orbo og Eirik Søfteland. Aurora fører osbølgen videre og rydder vei for neste generasjon, sier Os sin Frp-ordfører gjennom 17 år.

Han skal selv på konserten i Oseana lørdag.

Da Aurora gikk på Lysekloster barneskole, var Elsie Krey Solnes Grotle rektor. Hun har ett spesielt minne fra da artisten gikk på skolen.

– Jeg fikk en lapp av Aurora i anledning en juleavslutning, tror jeg. Der sto det «Takk for at jeg får gå på denne flotte skolen.» Det fortalte meg den gangen at hun var veldig reflektert, sier tidligere rektor Grotle.

Hun hadde like lite med Aurora å gjøre den gangen som alle de andre rundt 200 elevene som gikk på skolen, men definerer artisten som en stille og rolig elev.

– Jeg må si at jeg har tatt vare på den lappen. Jeg er utrolig stolt over hva Aurora har fått til med musikken sin. Hun var en hyggelig elev, sier rektoren.

Hun skal på fjellet i helgen, og får ikke med seg lørdagens storkonsert.

– Det har vært en glede å følge henne, og det kommer jeg til å gjøre i fremtiden også.

– Fantastisk artist

Oseana-direktøren er veldig fascinert av Os' nye stjerneskudd.

– Aurora er en fantastisk artist. Jeg har fulgt henne helt siden de første låtene kom på YouTube.

Han forteller at denne konserten er noe av det største i Oseanas konserthistorie.

– Jeg tror hele bygden er veldig stolte over suksessen hennes. Jeg håper bare at hun ikke blir for stor for å komme tilbake til Os for å holde konsert, sier direktøren.

Aurora

Født i 1996 i Stavanger. Vant Spellemannprisen 2015 for årets nykommer, der hun også fikk Gramostipendet på 250 000 kroner. Hennes første album er nært forestående.

Aurora har gitt ut en EP og syv singler.

 

– Os er blitt en Spellemannsbygd. Vi har Gina Aspenes, Marius Neset, meg og nå Aurora Aksnes, sier Ole Reinert Berg-Olsen, eller Orbo som er artistnavnet hans.

Berg-Olsen er festivalsjef for Osfest. Han var tidlig ute med å booke Aurora.

– Os er anti-jante. Vi er verdens beste til å støtte opp under de som gjør noe utenom det vanlige, sier festivalsjefen.

Han fremhever Os Rockeklubb som et eksempel på noen som gjør en formidabel jobb ved å legge til rette for fremtidens artister.

– Noe særlig ved seg

Festivalsjef for Osfest, Ole Reinert Berg-Olsen så kjapt hvilken artist Aurora kom til å bli.

Aurora var artist på den første Osfesten.

– Vi så fort at hun hadde noe særlig ved seg. Hun er fortsatt ung, men Aurora er et godt eksempel på at hvis man har talent, så er ikke Os et dårlig springbrett for en artist, sier Orbo.

Han mener et fullbooket Oseana er bevis på osingenes dedikasjon til egne stjerner.

Topper liste hos anerkjent musikkmagasin 

– Når Oseana selger ut hele huset for første gang siden åpningen, så er det et tegn at i Os så vet vi hva det vil si å vise interesse og støtte våre artister og kunstnere med særpreg. Det er bare å stå på, Aurora, sier Ole Reinert Berg-Olsen.

Orbo & The Longshots har selv seks album på samvittigheten. De vant Spellemannprisen for albumet «High Roller» i 2008. Orbo satset som soloartist i 2012.