Torghatten overtar Stord-fergen

Fra 2019 blir det slutt på Fjord1-ferger som MF Fanafjord på strekningen Halhjem - Sandvikvåg.

Fra 2019 blir det slutt på Fjord1-ferger som MF Fanafjord på strekningen Halhjem - Sandvikvåg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tar over ansvaret for Halhjem-Sandvikvåg fra Fjord1 i 2019.

DEL

Statens vegvesen har fattet sin endelige beslutning i anbudskonkurransen om driften av fergesambandet langs E39 mellom Halhjem i Os og Sandvikvåg i Fitjar kommune på Stord. Løyvet gjelder fra 2019 og ut 2026.

– Vi har tildelt Torghatten Nord AS løyvet. Gjennom vår evaluering er de kåret til vinner på pris og miljø samlet, sier fergekoordinator i Statens vegvesen Region vest, Anders Sæternes, til Os & Fusaposten, som omtalte saken først.

Sæternes forteller at endringen vil medføre flere avganger og flere ferger.

Les også: 1,1 milliarder skiller konkurrenter

Laveste pris vant

Fjord1 leverte et tilbud på 5,8 milliarder kroner for å fortsette driften av den travle ruten, men kom til kort. Heller ikke Norleds tilbud på i overkant av 6 milliarder kroner nådde opp i konkurransen mot Torghattens tilbud på 4,7 milliarder kroner.

Dermed kaprer Torghatten den største fergeavtalen i Hordaland fra rivalen kort tid etter at forsøket på å kjøpe Fjord1 mislyktes.

Tallet på avganger skal med Torghatten øke fra 36 avganger på hverdager i dag, til 54 avganger fra 2020. I tillegg får sambandet en egen ekstraferge tilgjengelig til enhver tid. I dag deler Stord-fergen ekstraferge med Arsvågen-Mortaviga, melder NRK.

Klagefristen på tildelingen er på tre uker, så endelig avgjørelse er ikke klar før 21. oktober. Regionsleder i Fjord1, Tor Kristoffersen, opplyser til Os & Fusaposten at selskapet nå skal vurdere om det er grunnlag for å klage.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken