Brækhus slo Svensson klart på poeng: – Bergen neste!

Cecilia Brækhus bokser mot Klara Svensson i Oslo spektrum fredag kveld.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Cecilia Brækhus bokser mot Klara Svensson i Oslo spektrum fredag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Cecilia Brækhus er fortsatt den ubestridte boksedronningen. Nå vil hun at neste boksekamp skal gå i hjembyen Bergen.

DEL

Cecilia Brækhus vil at hennes neste boksekamp skal gå i hjembyen Bergen.

På direkte spørsmål fra Viasat om hvor ferden går videre, sa Brækhus klart og tydelig:

– Til Bergen!

35-åringen kom med avsløringen like etter at hun hadde forsvart alle beltene sine på poeng i fredagens tittelkamp mot svenske Klara Svensson. Brækhus tok en klar seier.

Ikke knock-out

Boksedronningen innrømte etterpå at hun ikke var 100 prosent, og hun beklaget overfor publikum i Oslo Spektrum at det ikke ble noen knockoutseier.

Brækhus hadde en trøblete oppladning til duellen med Svensson. Siden hun ble influensasyk måtte kampen flyttes fra den opprinnelig datoen (28. januar).

– Denne gangen har vi vært maks uheldige. Jeg har vært mye syk av en eller annen grunn. I hele vinter har jeg gått rundt og vært småforkjølet, og det er noe jeg ikke har klart å bli kvitt. Det påvirker selvsagt trening og vekt, men jeg har hatt en motstander som har motivert hele veien, forklarte Brækhus fra ringen og viste til den heftige ordkrigen med Svensson og svenskens promotor Team Sauerland.

Det gnistret uvanlig mye i opptakten til kampen. Utskjelling og nedrakking dominerte mediebildet. Sauerland, som tidligere var Brækhus' promotor, holdt ikke mye tilbake i sitt forsøk på å sverte sin tidligere elev.

– Mentalt har nok dette vært det tøffeste jeg har vært gjennom noensinne, mente Brækhus.

Vant på poeng

Dommerne ga Brækhus en klar seier med sifrene 99-91, 99-91 og 100-90 i tittelkampen i weltervekt. Hun vant ikke på knockout slik hun håpet på, men tok like fullt en suveren triumf.

Brækhus åpnet aggressivt og godt, men var i trøbbel i annen runde. Med et stjernetreff var Svensson farlig nær å sende Brækhus i bakken, men «First Lady» holdt seg på beina etter slaget i tinningen.

Svensson var tydelig Brækhus' tøffeste motstander på svært lenge. Likevel holdt det ikke mot Norges boksestjerne. I fjerde og femte runde begynte Brækhus for alvor å male sin svenske rival i senk.

Den gode flyten fortsatte for Brækhus ut kampen. Svensson ble stadig svekket, og mot slutten var det lite futt i svensken.

Var uten treneren

Etter sin 30. kamp er Brækhus fortsatt ubeseiret som proffbokser. Duellen med Svensson skulle egentlig gått av stabelen 28. januar, men måtte utsettes etter at Brækhus hadde pådratt seg influensa.

Svensson måtte klare seg uten sin trener Joey Gamache i ringhjørnet. Amerikaneren var slått ut av sykdom tett opp mot kampen. Det var Svenssons annet tap på 19 proffkamper.

Brækhus satte på spill sine fem tittelbelter i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Det var annen gang Brækhus bokset på norsk jord. Forrige stevne i oktober var det første i Norge siden forbudet fra 1981 ble opphevet. Brækhus tok da en rask seier over franske Anne Sophie Mathis på teknisk knockout.

Som i fjor høst var Michael Buffer ringannonsør. Den amerikanske 72-åringen ropte selvsagt sin verdensberømte frase «Let's get ready to rumble».

Munnhoggeri

Ordkrig hører med til boksesporten, men det gnistret uvanlig mye i opptakten til fredagens stevne. Utskjelling og nedrakking dominerte mediebildet, og det kom tydelig fram at det fortsatt er ondt blod mellom Team Sauerland (Svenssons promotor) og Team Brækhus.

Det var i april 2014 at Brækhus brøt samarbeidet med Sauerland. Den norske boksedronningen bestemte seg da for å stå på egne bein ved å starte sitt eget selskap. Bruddet falt tyskerne tungt for brystet.

Under oppkjøringen til fredagens «hatkamp» kom det påstander om at Brækhus bruker skitne triks i ringen. Fra Sauerland-stallen kom det også utspill om at hun «er på vei ut» og at hun «ikke er den fighteren hun en gang var». Brækhus ble i tillegg beskyldt for ikke å vise sin tidligere trener Ulli Wegner nok takknemlighet.

– Hvis de tror de kan sette meg ut, tar de feil. Dette gjør meg bare enda mer tent, og det kommer til å gå ut over Klara Svensson, stakkars jente, sa Brækhus da munnhoggeriet pågikk for fullt under onsdagens pressekonferanse.

Til NTB sa Brækhus at denne type ordkrig var «noe helt, helt nytt» for henne.

Under torsdagens innveiing slet Brækhus med å komme seg under grensen for weltervekt (66,7 kilo). Etter en stund ble hun veid inn til 66,6 bak lukkede dører. Veteranen var nødt til å gå på vekten uten klær.

(NTB)

Cecilia Brækhus

Alder: 35 (28. september 1981)

Fødested: Cartagena, Colombia (oppvokst i Bergen)

Bosted: Oslo

Yrke: Proffbokser

Vektklasse: Weltervekt (66,7 kg)

Høyde: 171 cm

Vekt: Ca. 66,6 kg

Ubeseiret i 30 proffkamper (åtte knockoutseirer)

Tittelforsvarer i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Selskap: First Lady Promotion. Samarbeider med Vladimir Klitsjkos selskap K2 Promotion

Trener: Johnathon Banks

Aktuell: Forsvarte VM-titlene sine mot Klara Svensson fredag i Oslo Spektrum.

Artikkeltags