Oppdatering onsdag klokken 1307: Politiet melder at kvinnen er funnet. Våt og kald, men ellers i god behold - omtrent to-tre kilometer fra utgangspunktet fra søket. Hun ble funnet av letemannskaper.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tom Johannessen, berømmer letemannskapet som har bistått i søket etter den savnede kvinnen.

– I tillegg til Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp, har vi hatt veldig god bistand fra Heimevernet og Sivilforsvaret. Alle har stilt betydelige ressurser på kort varsel, og det er bare å berømme innsatsen, sier Johannessen til BA.

Han anslår at godt over hundre personer har vært i sving med å lete etter kvinnen, som altså ble funnet av letemannskapene klokken 1229.

– Dette viser at det har vært en suksess å drive et godt søk i det aktuelle søksområdet. Kvinnen blir nå tatt hånd om og sjekket av helsepersonell.

Lette i terrenget og i tettbebygde strøk

50-åringen ble sist sett i 09-tiden tirsdag, som satte i gang en storstilt leteaksjon onsdag. Både politiet, frivillige letemannskaper og helikopter var med i søket. Familien hennes var bekymret for at noe kunne ha skjedd med henne, opplyste operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt i timene før hun ble funnet.

Da BA møtte letemannskapene onsdag morgen, hadde de samlingspunkt i Laksevåghallen. Innsatsleder Rune Vedeler fortalte at de konsentrerte seg om søk i området rundt.

– Vi har vært ute gjennom hele natten sammen med Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp. Det vil være synlig oppbud av letemannskaper i dette området, sa han til BA i 08-tiden.

Et redningshelikopter fra Sola kom inn til Flesland i morgentimene. Der har de fylt tanken på nytt, og avventet været før de tok av igjen for å lete. I 0830-tiden var helikopteret i området.

Vedeler opplyser at politiet lette bredt, både i turterreng og i tettbebygde strøk. Til slutt ble hun funnet i et skogsområde noen kilometer fra utgangspunktet for søket.

Oppfordret til å sjekke hager

Vedeler sa til BA at han oppfordret folk til å sjekke sine egne hager og områder for å hjelpe med å finne henne fortest mulig. Han var også redd for at snøen kunne medføre at letingen ville bli en utfordring.

Onsdag morgen var rundt 15 frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder ute for å lete etter den savnede kvinnen. De ble så erstattet av friske mannskaper. I løpet av onsdag har flere kommet til, og over 100 personer skal ha deltatt i søket.

– Vi trapper opp innenfor ressursene vi har tilgjengelig. Vi trapper ikke ned på noen som helst måte før vi finner henne, sa Vedeler onsdag morgen.