Året er 2022, det tredje året hvor Kultursommerjobb gjennomføres. Et tilbud for ungdommer i alderen 16–20 år, hvor de kan tjene penger på egne erfaringer og kunnskaper, samt lære og få jobberfaring. Jobben har spesielt fokus på det ungdommen kan.
I det gamle bygget til Kunsthøgskolen ved Jernbanestasjonen har Stine Tompsett Simonsen (18), Patrick Akaolisa Nwafor (18) og Jon Kennedy Dushime Niyokindi planlagt og forberedt seg til de to ukene.
I løpet av den første uken kunne man høre sang og instrumenter fra øvingsrommene, og på uteplassene danset ungdommer.
Den andre uken er en av de travleste ukene, hvor det er mye som skal forberedes før turneen, som plutselig har poppet opp ulike steder i sentrum.
Se alle bildene her:

Bilder fra årets Kultursommerjobb
Masse ansvar
Sammen med sine kolleger, arbeider Stine bestemt med planlegging og kjøreplaner for de ulike gruppene.
Som arrangør har 18-åringen mye ansvar, i tillegg til at hun må være nøyaktig og ha kontroll over alt som skjer for at dagene skal gå rundt.
For Stine er dette en stilling som lærer henne viktige verdier som kan være til god nytte videre i arbeidslivet og ellers i hverdagen:
– Uten å være så veldig interessert i verken sang, musikk eller dans, valgte jeg å søke stilling som arrangør. Det er en stilling hvor en ikke trenger å ha et spesielt talent, men heller lærer å ta ansvar og bli mer selvstendig. Å snakke med mange forskjellige typer folk er noe som får meg til å føle meg mer komfortabel og selvsikker.
Elsker å danse
Under Stine og gruppen hennes, jobber Patrick så engasjert med sine to kollegaer at han nesten ikke tar seg noen pauser fra det han synes er gøyest i løpet av sin arbeidsdag, nemlig å danse.
– Som danser får jeg kjennskap til nye mennesker som liker det samme som meg, og gjennom dette møter jeg både på nye muligheter og utfordringer. På denne måten lærer jeg å kjenne meg selv bedre og utvikle meg som person. Jeg elsker å danse!
Da Patrick var yngre, gikk han på dansing. Nå har dansing gått over til å bli en fritidsinteresse, hvor breakdance, afrobeat og hip hop er sjangrene som har fanget ham.
– Noen dager kan man som danser bli veldig sliten i løpet av arbeidsdagen, noe gruppen min har opplevd. Når dette skjer, er det bare veldig viktig å prøve å holde smilet oppe og ikke bli sure på hverandre, sier den unge danseren.
For danserne er musikken en veldig viktig del av det hele produktet.
– Lærer masse
I samarbeid med en av bandene fra utøvergruppen, danser Patrick og hans gruppe, mens bandet står for musikk og sang.
Her har Kennedy og hans gruppe som lydteknikere et stort ansvar for at lyden og det tekniske skal funke, slik at ingen problemer oppstår:
– Miksing av lyd, vokaler og instrumenter er de tingene jeg synes er kjekkest, fordi jeg liker at ting høres bra ut på scenen. Jeg lærer masse om hvordan konserter som foregår på scenen både mikses og er satt opp, forklarer han.
Som musikkprodusent, er stillingen som lydtekniker en god måte for å lære mye nytt slik at han kan bruke dem på veien videre. På fritiden produserer han egne sanger, hvor han går under artistnavnet CDG Kennedy:
– Å jobbe med musikk er noe jeg selvsagt vil fortsette med. Jeg er jo artist, og musikk er absolutt noe jeg brenner for.
Denne saken og alle bildene er produsert av ungdommene som har kultursommerjobb hos Bergen kommune, og er publisert i samarbeid med BA.