Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket kjæresten: – Han trodde jeg skulle fri

Kristin Irene Kristensen ba kjæresten Sander Liholm Andersen holde av dato og tid for å gi ham en helt spesiell gave.

Vi befinner oss ved Lysthuset Mon Plaisir, som betyr min glede, i Sandviken.

Her ble mandagslunsjen på hjemmekontoret hakket mer romantisk enn vanlig for dette paret.

For Kristin Irene Kristensen (31) overrasket kjæresten Sander Lindholm Andersen (31) med en konsert fra Festspillene.

Andersen fikk beskjed av Kristensen om å holde av datoen rundt lunsjtid, og hun tenkte han kom til å tro at hun skulle fri.

For to uker siden bestilte hun en Art Gift. En gratis liveopptreden fra en artist som kommer til avtalt sted og tid til et publikum. Hvem som spiller og hva som vil skje, er hemmelig til de møtes.

– Det hørtes veldig spennende ut med en liten konsert i en grå hverdag. Jeg tenkte det kunne være en festlig oppmuntring i koronatid, og jeg ville gi det fordi han er en fin fyr, som fortjener oppmerksomhet, forteller Kristensen.

I søknaden til Festspillene skrev Kristensen at hun ville gi bort en konsert til Andersen, fordi han er alltid der for dem som trenger ham. Når hverdagen går i motbakke stiller han alltid opp med en varm kopp kaffe, et lyttende øre og en god klem.

– Å. Jeg blir veldig glad. Jeg er både kaffeinteressert og psykolog, så det traff meg godt, ler han og kysser kjæresten.


Satt ut

Fiolinisten Hanna Thiesen. Mikrokonserten for to er i gang.

Trekopper med kaffe skjenkes mellom paret som har slått seg ned på en benk. De holder rundt hverandre og nyter musikken.

– Jeg forsto at det var noe hyggelig hun hadde planlagt, men ble veldig usikker på hva, og ja, jeg var innom frieri først. Jeg er litt satt ut, på en positiv måte, sier Andersen etter konserten.

Musikeren Thiesen har holdt 16–17 små konserter over hele byen de siste fire dagene.

– Fy søren så mange fine steder jeg har sett. Det har vært helt fantastisk. Det er en unik mulighet å oppleve byen, komme så tett på et publikum, og det er en ekstremt god løsning for å nå ut publikum, i en tid med begrensede billetter, sier Thiesen.

Thiesen har spilt konserter for alt fra en person på en balkong i Laksevåg, til et helt nabolag i Nordåsgrenda som laget fest etterpå.

– Det er helt luksus, og for en opplevelse, sier musikeren, og haster videre til neste konsert.


Alle har fått konsert

Det er første gang Festspillene tilbudt den spesielle musikalske gaven etter inspirasjon fra suksessen på Helsinki-festivalen og Reykjavik Arts Festival. I Reykjavik var 90 prosent av gavene bestilt innen femten minutter etter at nettsiden åpnet opp for bestillinger.

I Bergen og Festspillene har alle som har ønsket fått oppleve kunstprosjektet, og rundt 220 konserter vil ha blitt gjennomført tirsdag.

– Til nå har alle som har sendt inn forespørsel fått konsert, det har vært en enorm logistikk, men utrolig gøy, sier kommunikasjonsleder for Festspillene, Silje Vestvik.

Kommentarer til denne saken