Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket seg selv: – Noe av det beste jeg har gjort

Artikkelen er over 2 år gammel

Vita Heine (34) var 1,31 sekunder (!) bak EM-medalje.

Vita Heine uttalte til BA onsdag at hun håpet på topp ti, og drømte om topp fem. Det viste seg å være beskjedne ord, for bergenssyklisten kunne i stedet siktet seg inn på medalje.

Under EM-tempoen i Nederland viste hun nemlig at sesongens form fortsatt holder seg, og det hele endte på 4. plass.

– Det var veldig nære noe mer, men jeg kan leve med det, absolutt! Jeg tar med meg det positive. Jeg slår mange gode syklister, sier en blid Heine.

Vel vitende om at en EM-medalje glapp med fattige 1,31 sekunder. Nederlandske Lucinda Brand snek seg foran. Ellen van Dijk fra samme land vant, mens tyske Lisa Klein tok sølv.

Mistet computer

En uheldig episode like før mål kan ha kostet Heine en medalje. Hun mistet sykkelcomputeren i siste sving før broen.

– Da jeg mistet den, mistet jeg kanskje konsentrasjonen et lite øyeblikk. Det kan ha vært det ene sekundet. Men jeg får ikke gjort noe med det, reflekterer Heine.

Les også

Vita Heine tok NM-gull: – Veldig gøy å ta tittelen tilbake

– Er dette det beste du har gjort?

– Vanskelig å sammenligne, men det er uansett noe av det beste jeg har gjort i gjort. Jeg er også veldig fornøyd med seieren i Tyskland i mai, på fellesstart, svarer hun.

Høyde-oppskriften

Heine var usikker på EM-formen grunnet et høydeopphold som varte helt frem til torsdagens tempo. Hun har funnet en viss konklusjon på eksperimentet!

– Det er hvert fall ikke negativt. Jeg så at jeg produserte gode wattverdier, men de har jeg også klart uten høydeopphold først. Det er kanskje enda lurere å vente en liten uke med konkurranse etter høydeopphold, men det virker uansett ikke å være negativt. Vi får se på prestasjonene fremover, sier hun.

Og det får hun også mulighet til. Mens hun snakker med BA, er hun allerede på vei til Skottland for en tour der. Deretter venter et ritt i Sverige og selvsagt Tour of Norway.

Kommentarer til denne saken