Et mål i aller siste liten av Vegard Leikvoll Moberg var det som skilte euforisk jubel, banestorming og opprykksoptimisme fra surmuling og tanker om at vi kanskje ble sittende fast i denne divisjonen.

For dette var enda en kamp som var akkurat slik vi før sesongen fryktet at vi ville få en del av i OBOS-ligaen: Disse mot små klubber som har hatt nedtelling på kalenderen til kampene mot Brann, helt siden terminlisten kom i januar. Disse mot små klubber som ville kjempe over evne og overbefolke sine egen sekstenmeter. Akkurat det som Brann har slitt voldsomt med å bryte ned i lang tid.

I serieåpningen mot Ranheim gikk det over all forventning, selv om vi "bare" scoret to spillemål. 4-0 lot seg jo høre. Mot Åsane ble det verre og et skuffende 1-1-resultat. Og også på mini-stadionet mellom lavblokkene på Nordre Åsen holdt det på å bli et svakt resultat. Det gikk nemlig mot enda et skuffende poengtap mot et av de svakere lagene i divisjonen. 2011 så ut til å forbli siste gang Brann vant i Oslo også etter denne kvelden.

Vi hadde riktignok scoret to mål allerede denne kvelden. Så helt låst var det ikke bakerst hos Skeid. Men dessverre var ikke oppkjøringens to siste kamper og seriesesongens første kamp noe varig bevis på at Branns forsvar var til å stole på. Både mot Åsane og nå også mot Skeid hadde motstanderne fått altfor høy uttelling i forhold til hva de egentlig skapte, selv om oksene fra Torshov riktignok yppet seg helt i starten av andre omgang.

Branns forsvarsspill er fortsatt ikke helt troverdig, og dermed klarte vi å rote vekk ledelsen to ganger mot divisjonsjumboen. Det er rett og slett for dårlig. For med ett poeng også mot Oslos fjerde beste lag - som vi tross alt var uhyre nære å ende opp med, hadde vi stått der med en relativt skuffende start på serien 2022. Fem poeng totalt mot tre av lagene de fleste har tippet på nedre halvdel, ville på ingen måte vært godt nok for en opprykksjagende storklubb som Brann i OBOS-ligaen.

Men heldigvis; da vel de fleste supportere etter hvert hadde innsett at dette nok ikke gikk veien, ordnet nevnte Moberg det slik at alle de tre poengene ble med på flyet til Flesland. Og det på det som strengt tatt var kampens siste treff på ballen! Veldig fortjent ut fra kampbildet, men samtidig veldig heldig med tanke på at det var vår aller siste mulighet og at vi naturlig nok ikke hadde kontroll på situasjonen i det hele tatt.

Nå blir det viktig at vi finner balansen mellom at den meget sene seieren på den ene siden gir oss selvtillit og tro på at ting KAN ordne seg selv om det mørkt ut - og at vi dermed aldri gir opp før dommeren blåser av. På den annen side må vi samtidig ikke tro at vi er bedre enn vi faktisk er. Tre poeng i siste øyeblikk på Nordre Åsen mot nedrykkskandidat "Sa-sa-sa Bra-bra-bra Skeid-Skeid-Skeid", betyr på ingen måte at ting er i den skjønneste orden. Det var uhyre nære å bli en ny skuffelse. Imidlertid regner jeg selvsagt med at Eirik Horneland ser dette.

Men for all del: Lettelsen og gleden over å avgjøre nesten seks minutter på overtid, var selvsagt enorm. Selv om vi på ingen måte imponerte, så er det jo på mange måter slike seire som smaker best. De som kommer når det ser ut til å glippe.

Euforien ved scoringen var for minnebøkene. Likeså stemningen da dommeren minuttet senere blåste av kampen. Det er ikke ofte det er banestorming på Brann-kamper lenger, men på Nordre Åsen gjorde både kamputvikling og lave gjerder dette psykisk og fysisk mulig.

Og da er vi inne på noe som virkelig har gledet denne sesongen: Supporter-koket! I alle tre seriekampene til nå har fansen og publikum prestert. Både i antall og stemning. Oppmøtet var også bra i cupkampen mot KFUM. Dessuten har også støtten og oppslutningen rundt damelaget vært god og har blitt lagt merke til langt utenfor Bergen. Som jeg skrev etter kampen mot Åsane; supporterkulturen er på fremmarsj i Bergen, til tross for herrelagets ikke veldig imponerende sportslige nivå.

Sene Brann-poeng:

Selv om fatalistiske Brann-supportere kanskje "liker" å tro at sene scoringer er noe som helst går oss imot, så har det likevel gått en del vår vei i nyere tid.

Vi har faktisk scoret en del poengavgjørende mål på overtid de siste to årene, men de fem foregående gangene hjalp det oss bare til ett poeng hver gang. Dette var første gang siden 17. juni 2020 da vi slo Haugesund 2-1 i det 96. minutt at vi vant en seriekamp på overtid.

Her er listen over avgjørende Brann-scoringer på overtid i serien de siste to årene:

* 95:32 mot Haugesund borte 17. juni 2020: Daniel Pedersen 2-1

* 94:09 mot Sandefjord borte 1. november 2020: Fredrik Haugen 3-3

* 95:20 mot Mjøndalen hjemme 18. juli: Daouda Bamba 1-1

* 90:35 mot Stabæk hjemme 17. oktober: Kasper Skaanes 1-1

* 92:30 mot Sandefjord borte 21. november: Bård Finne 2-2

* 92:32 mot Glimt borte 5. desember: Bård Finne 2-2

* 95:35 mot Skeid borte 19. april: Vegard Leikvoll Moberg 3-2.


Dette var Branns seneste poengavgjørende scoring siden vi fikk 1-0 i det 98. minutt hjemme mot Kristiansund 8. april 2018. På bortebane var det vår seneste poengavgjørende scoring siden vi scoret 3-2 i det 99. minutt mot Haugesund i siste serierunde 2014.

(Fortsetter under bildet)


Rim og regler:


Fra skuffelsen mot Åsane

var Oslo neste stopp

Mot Skeid så bør man vinne,

har man tenkt å bli på topp

i OBOS-liga-stigen

opp til øverste nivå

Da er jo ganske enkelt Skeid

et lag som vi skal slå!

*

Det heter Nordre Åsen der

ved Grefsen eller Disen

Der er et lite stadion

som ikke ligner grisen

Og bortefeltet var

jo kun et ustabilt stillas

Å spille nedi OBOS

er jo faktisk ganske stas!

*

Vi slet på Grefsen lenge,

men til slutt så får vi hull

byllen som ble plagsom

Fredrik Pallesen, 1-0!

Men rot gir raskt en utligning,

forbasket, det gikk fort

Og ingen fler før pausen,

det står fortsatt uavgjort

*

I andre starter Skeid klart best,

stilner det fra dem

Og Rasmussen får mål

og lokker seierstroen frem

Men neida, bare to minutt

og nok en smell i trynet

mot laget som lå aller sist

med Åsane og Bryne

*

Vi presser på mot slutten,

ballen vil jo ikke inn!

Men seks minutt på overtid

går Brann-fansen i spinn

når Vegard Leikvoll Moberg

setter hodestøtet rett

i nettet, banen stormes,

helt fantastisk, rett og slett!

*


dermed ble det seier

mot de siste på tabellen

Vi klatret opp på opprykksplass

i OBOS denne kvelden

Men lørdag blir det tøffere

når Sogndal skal til by'n

Og ryker vi i den,

så blir det masse hån og tyn

*

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Det var gjort to endringer i startelleveren fra kampen mot Åsane: Felix Horn Myhre og Bård Finne var byttet ut til fordel for Niklas Jensen Wassberg og Niklas Castro.

Den første halvtimen var ikke veldig bra, men vi fikk etter hvert tilrevet oss et visst overtak. Aune Heggebø kom til to avslutninger de første tyve minuttene, men Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål tok begge. Også Niklas Castro kom til en avslutning fra spiss vinkel, men hjemmelagets sisteskanse stanset også den.

Etter 29 minutter skulle vi imidlertid få uttelling. Det skjedde på en corner fra Castro som ble stusset videre av Heggebø og som Fredrik Pallesen Knudsen satte inn i krysset fra veldig kloss hold.

Dermed hadde vi fått den forløsende 1-0-scoringen. Nå ville vi forhåpentligvis få mer rom.

Vi overtok helt nå og både Castro og Mathias Rasmussen hadde sine forsøk fra distanse, men begge gikk utenfor. Og så kom både Sivert Heltne Nilsen og nevnte Rasmussen til headinger. Men de gikk henholdsvis på keeper og to meter over.

Med syv minutter igjen av omgangen våknet Skeid til liv og det kom et forvarsel om hva som var i vente da David Hickson begynte å herje på deres høyreside. Men allerede passerte Ruben Kristiansen kom tilbake og fikk avverget til corner.

Og nettopp det hjørnesparket skulle ende i nedtur for vår del. Først så det ut til at det endte med en svak heading som landet med full kontroll hos Svenn Crone til siden i sekstenmeteren. Men den nevnte dansken rotet ballen vekk til Jakob Napoleon Romsaas som kom seg til innlegg fra dødlinjen. Og på femmeteren vant Johnny Buduson på hodet mot Andreas Skovgaard og satte ballen oppe i høyre kryss.

Så da stod det 1-1 og det var på an igjen med å måtte forsøke å trenge gjennom et hjemmelag fornøyd med det stående resultatet. Forbasket ergerlig og forbasket unødvendig, ettersom Crone burde hatt kontroll. Brann hadde nå forlenget den elendige defensive statistikken mot Skeid. Vi hadde nå nemlig sluppet inn mål i samtlige tyve serie- og cupkamper mot Torshov-klubben på bortebane.

Så mye mer skjedde ikke før lagene gikk til pause med 1-1 i en omgang der Brann hadde vært best uten å være i nærheten av å imponere.

Andre omgang startet overraskende nok med total spillemessig Skeid-dominans. Hjemmelaget kom nemlig til en drøss innlegg de første seks-syv minuttene etter pause. Nå begynte også Hickson å herje. Bendik Rise kom til et ekkelt skudd fra 30 meter som Mathias Dyngeland måtte bokse over. Hva i all verden var dette for noe? Vi ble jo rundspilt for øyeblikket!

Etter total dominans til Skeid i starten av omgangen, begynte vi så smått å ta tilbake initiativet og i det 54. minutt kom Vegard Leikvoll Moberg inn for Niklas Jensen Wassberg.

Og Moberg skulle komme til avslutning fra skrått hold allerede etter et drøyt halvminutt på banen, men det gikk dessverre utenfor lengste stolpe.

Vi var uansett på gang og i det 58. minutt tok vi endelig tilbake ledelsen igjen da Rasmussen fra seks-syv meter stanget inn et innlegg fra Ruben. 2-1!

Sånn! Der fikk vi ledelsen igjen. Forhåpentligvis for godt!

(Fortsetter under bildet)

Men neida… Kun to minutter og sytten sekunder varte moroen. For åtte-ni meter fra eget mål klarte verken Pallesen eller Crone å hindre Jakob Napoleon Romsaas i å stange inn innlegget fra Marcus Melchior. En avslutning som senere skulle vise seg å bli Skeids eneste i Branns felt etter pause...

Da 26 minutter gjenstod slo Castro til med dagens lekreste prestasjon da han fra tolv meter brassesparket et innlegg fra Moberg. Keeper Kvarekvål måtte slå til med en god redning for å stanse det som ellers hadde blitt meget vakkert Brann-mål.

Og Brann fortsatte presset og kom til innlegg etter innlegg. Moberg skjøt like over fra relativt spiss vinkel ute på siden av feltet.

Videre forsøkte både Heggebø, Sivert, Rasmussen og Moberg å skyte fra både innenfor og utenfor feltet, men alle avslutninger ble enten blokkert eller gikk utenfor.

Med ti minutter igjen kom Bård Finne inn for Frederik Børsting.

Tiden gikk. Heggebø headet over på corner, Ruben slo dårlige innlegg, Castro skjøt høyt over fra tyve meter og Rasmussen skjøt langt utenfor fra 25 meter. Den siste halvtimen hadde Skeid kun et angrep avblåst for offside. Ellers ingenting. Det handlet kun om Brann etter 2-2-målet.

Vi på bortetribunen var i ferd med å gi opp håpet om tre poeng. Dette hadde vi sett så mange ganger før: Et totalt dominerende Brann klarte ikke å få det avgjørende målet. Alt ble blåst, brent eller blokkert. Her ble det nok enda en poengdeling ja.

Men så skjer det... Når det gjenstår et halvt minutt av den tillagte tiden slår Ruben inn fra venstre. Og vel åtte-ni meter fra mål stiger Moberg til værs og stanger til. Ballen går over Kvarekvål og inn under tverrliggeren og i mål! JAAAAAAAAAAAAAAAA!!! 3-2 TIL BRANN!!!!

Vi Brann-supportere bak målet går fullstendig bananas. Ti-femten mann stormer ut på banen og feirer med spillerne. Vi klarte det - til slutt! For et øyeblikk! For noen scener!

Kampen blåses av umiddelbart etter avspark. Vi har vunnet 3-2 over selveste Skeid!

Og sannsynligheten for Champions League-gull i mai 2025 føltes med ett mye større.

(Fortsetter under bildene)


Supporterne:

Vi var offisielt 470 Brann-supportere på Nordre Åsen. Det opprinnelige bortefeltet på 350 plasser ble utsolgt for mange uker siden. Dermed fikk vi et ekstrafelt på langsiden i tillegg. Til tirsdag å være, var det overraskende stor andel av de tilstedeværende som kom fra supportermiljøet i Bergen.

Meget bra trøkk, selv om det selvsagt hadde vært enda bedre lyd med et tak over de slitne seteradene på bortefeltet. Mye kok og også en stor andel som var med på hopping under sangene.

Fullstendig galehus og banestorming da vi fikk 3-2-målet fem minutter og 35 sekunder på overtid.

--

Kuriosa:

* Dette var vår første seier i obligatorisk kamp i Oslo siden 2011(!). Vår forrige seier i obligatorisk kamp i Oslo kom nemlig da vi slo VIF 2-0 den 7. mai 2011. I mellomtiden: 1-2 for AaFK i cupfinalen 2011, 1-1 mot VIF i 2012, 3-4 for VIF i 2013, 3-3 mot VIF i 2014, 2-3 for VIF i 2016, 1-2 for VIF i 2017, 0-2 for VIF i 2018, 0-1 for VIF i 2019, 1-5 for VIF i 2020, 0-1 for VIF i 2021, 4-4 mot Jerv i 2021 og 0-1 for KFUM i år. Totalt: 0-3-9 på de foregående tolv kampene (etter ordinært spill) i Oslo siden forrige seier der. Målforskjell: 16-29 (13-26 etter ordinær tid). Regner man Jerv-kampen som tap (vi spilte jo uavgjort etter ordinær tid) hadde vi før tirsdagens kamp åtte strake tap i obligatoriske kamper i Oslo. Da var 2014 (3-3 mot VIF) forrige gang vi fikk med oss noe derfra.

* Brann har nå tre seire på de siste fire seriekampene (3-1-0) og ingen tap på de siste fem (3-2-0). Siste serietap kom 28. november da Molde slo oss 1-0 på Stadion. Forrige gang Brann hadde tre seire på fire seriekamper var i mai 2019 (3-0-1), riktignok i Eliteserien. Forrige gang vi tok minst 11 poeng på fem seriekamper var sommeren 2019 (3-2-0). Også det selvsagt i Eliteserien. Forrige gang vi hadde minst fem strake seriekamper uten tap var i 18.-23. runde i fjor da vi hadde seks (2-4-0).

* Dette var vår andre borteseier på rad. Forrige gang vi vant to bortekamper på rad i serien var i august 2020 da vi slo Molde 2-1 og Stabæk 2-0, men altså i Eliteserien. Vi er nå uten tap i fire strake seriekamper borte (2-2-0). Siste bortetap i serien kom 31. oktober da vi tapte 0-1 for VIF. Forrige gang vi fikk fire strake bortekamper i serien uten tap var i september og oktober (1-3-0). Vi har altså bare tapt én av de ni siste bortekampene i serien (3-5-1).

* Dette var vår femte strake seriekamp med scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion 28. november.

* Brann har nå scoret i 10 av de 11 siste bortekampene i serien. Unntaket var 0-1-tapet for Vålerengen 31. oktober.

* Brann har scoret syv mål på de to siste seriekampene borte. Forrige gang vi scoret så mange mål på to seriekamper borte var i august 2017 da vi spilte 3-3 mot AaFK før vi slo Viking 4-2.

* Dette var 24. gang på de siste 25 seriekampene at vi slapp inn mål. Unntaket var 4-0-seieren mot Ranheim borte for drøyt to uker siden. I obligatoriske kamper mot lag fra de to øverste divisjonene har vi sluppet inn mål i 26 av de siste 27 kampene.

* Vi har nå sluppet inn mål i 11 av de 12 siste bortekampene i serien. Unntaket var 4-0-seieren over Ranheim sist.

* Vi har nå vunnet to kunstgresskamper på rad i serien. Forrige gang Brann vant to kunstgresskamper på rad i serien var i april og mai 2019 da vi slo Tromsø 2-1 og Glimt 2-1.


Brann innbyrdes mot Skeid i serien


Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

18

7

4

7

27

31

Oslo

19

3

7

9

23

42

Totalt

37

10

11

16

50

73

* Brann har vunnet fire av de seks siste seriekampene mot Skeid (4-1-1).

* På bortebane har Brann vunnet tre av de fire siste mot Skeid. Vi står dessuten med fem strake seriekamper borte mot dem uten tap (3-2-0). Siste serietap mot dem i Oslo kom 11. mai 1978 da de slo oss 2-0.

* Brann har scoret i ni av de siste ti seriekampene mot Skeid. Unntaket var 24. mai 1999 da de slo oss 1-0 på Stadion.

* På bortebane har Brann scoret i de fem siste seriekampene mot Skeid. Sist vi ikke scoret mot dem borte var da de slo oss 2-0 i 1978.

* Brann har sluppet inn mål i 35 av historiens 37 seriekamper mot Skeid - og i alle de 19 siste. Sist vi holdt nullen mot dem i serien var da vi slo dem 2-0 på Stadion 24. august 1970.

* Brann har aldri holdt nullen mot Skeid i Oslo i serien eller cupen. Det dreier seg om nitten seriekamper og én cupkamp.


--

Hendelsene:

03:10 - Brann: Niklas Castro legger inn fra venstre. Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål plukker det ned.

04:10 - Skeid: Bendik Rise slår langt frem mot Johnny Buduson som kommer i løpsduell mot Fredrik Pallesen Knudsen, men Skeid-spissen avvinkes for offside.

05:05: Brann: Vi får et fint angrep som avsluttes med at Aune Heggebø skyter fra ti meter. Ballen får en sprett og Kvarekvål må slenge seg for å ta avslutningen.

11:21 - Brann: Mathias Rasmussen forsøker å slå frem til Heggebø, men ballen går over ham og ut over dødlinjen.

14:41 - Skeid: Jakob Napoleon Romsaas legger inn og Fredrik Tobias Berglie forsøker et slags brassespark fra ni-ti meter, men det går tre meter utenfor.

19:31 - Brann: Frederik Børsting med innlegg fra venstre, men rett i fanget til keeper.

19:49 - Skeid: Romsaas sender langt frem til Buduson som får ballen på venstresiden, utfordrer Andreas Skovgaard og kommer seg til innlegg fra dødlinjen, men i femmeteren er det heldigvis ingen røde med blå bukser. Mathias Dyngeland har kontroll.

20:12 - Brann: Det slås langt frem til Heggebø som får ballen på venstresiden, utfordrer Anders Johan Johansen og kommer seg inn i feltet, før han avslutter fra ti-tolv meters skrått hold i et godt befolket felt. Han får ikke skikkelig treff på skuddet og ballen triller enkelt inn til Kvarekvål.

20:50 - Brann: Fine kombinasjoner mellom Børsting, Heggebø og Castro. Sistnevnte får ballen på siden av femmeteren, men Kvarekvål kommer ut og forstyrrer når han forsøker å avslutte derfra. Berglie får måkt ballen vekk.

26:27 - Skeid: Ulrich Ness skyter fra atten meter. Rasmussen header vekk fra femmeteren.

29:12 - 0-1, SCORING BRANN; FREDRIK PALLESEN KNUDSEN: En corner fra venstre ved Castro slås inn mot femmeren midt foran mål. Heggebø stusser videre mot bakerste og en meter fra mål er Heggebø høyt oppe med foten og setter inn 1-0 helt oppe i krysset.

30:42 - Brann: Castro skyter fra nærmere 30 meter. Det går lavt, spretter og ender en halvmeter utenfor nærmeste stolpe.

32:34 - Brann: Rasmussen kommer til skudd fra 21 meter. Det går via en Skeid-spiller og spretter to meter utenfor.

33:07 - Brann: Castro med corner fra høyre mot bakerste. Sivert Heltne Nilsen vinner på hodet, men headingen fra syv meters skrått hold går rett på Kvarekvål.

35:29 - Brann: Rasmussen header fra tolv meter på et Ruben Kristiansen-innlegg fra venstre. Hodestøtet går to meter over.

37:47 - Skeid: David Hickson kommer seg forbi Ruben og til dødlinjen, men sistnevnte får stanset ham og avverget til corner i siste liten.

38:31 - 1-1, SCORING SKEID; JOHNNY BUDUSON: På en corner kommer Anders Johan Johansen til heading fra tretten meter, men den lander et stykke til siden i sekstenmeteren hos Svenn Crone. Men dansken mister ballen til Romsaas som kommer seg til innlegg fra dødlinjen. Buduson vinner på hodet mot Andreas Skovgaard på femmeteren og header den oppe i høyre kryss.

42:34 - Brann: Castro slår inn mot bakerste, men Kvarekvål plukker det ned.

45:00 + 2:00: Pause. 1-1 i mål etter 6-2 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:55 - Skeid: Hickson med et skummelt innlegg fra deres høyreside, men heldigvis er det ikke noen rød-blå som når frem.

47:15 - Skeid: Skovgaard klarerer etter et nytt farlig Hickson-innlegg mot bakerste og som heades inn igjen foran mål.

47:30 - Skeid: Ruben får headet vekk når det denne gang kommer innlegg fra Skeids venstreside.

49:06 - Skeid: Rise skyter fra nærmere 30 meter. Skuddet dupper og Dyngeland må bokse skuddet til corner.

49:41 - Skeid: Hjemmelaget med et skuddforsøk fra skrått hold, en meter eller to utenfor feltet, men det blokkeres med en gang.

51:57 - Brann: Ruben med et elendig skuddforsøk fra 25 meter. Det hadde muligens gått til cornerflagget hvis ikke det havnet hos Castro.

52:43 - Brann: Vi kommer inn foran mål fra siden av feltet ved Børsting, men Ness klarerer.

53:05 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Niklas Jensen Wassberg.

53:41 - Brann: Moberg får et fremspill fra Børsting og avslutter fra 14-15 meters ganske skrått hold. Det går like utenfor lengste stolpe.

54:43 - Brann: Kvarekvål plukker ned et innlegg fra venstre ved Castro.

55:33 - Brann. Moberg og Heggebø står i veien for hverandre på femmeteren når det kommer et innlegg fra Crone. Headingen går bare tilbake igjen fra der innlegget kom fra.

57:41 - 1-2, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Castro og Ruben samarbeider fint på venstresiden før sistnevnte legger inn. På seks-syv meter vinner Rasmussen på hodet og ballen spretter inn i mål!

59:58 - 2-2, SCORING SKEID: JAKOB NAPOLEON ROMSAAS: Hickson utfordrer og kommer seg mellom Castro og Ruben utenfor siden av vår sekstenmeter. Hickson mister ballen, Marcus Mechior vinner den tilbake for vertene. Han slår inn mot bakerste hvor Romsaas hopper opp på åtte-ni meters hold og stanger inn i det venstre hjørnet.

61:15 -> bytte Skeid: Erik Nordengen inn for Jakob Napoleon Romsaas

61:27 -> bytte Skeid: Felix Leenborg Anthonessen inn for Marcus Melchior

64:16 - Brann: På et innlegg fra Moberg slår Castro til med et brassespark fra tolv meter. Kvarekvål slår til med en god redning.

65:05 - Brann: Rasmussen med et godt innlegg mot bakerste, men Skeid får headet vekk. Børsting slår inn igjen fra motsatt og Kvarekvål må bokse vekk. Etter hvert får Moberg skutt fra nesten ute på siden av sekstenmeteren, men skuddet fra spiss vinkel går like over.

71:16 - Brann: Ruben slår inn fra venstre og Heggebø skyter på direkten fra vel ti meter. Det går via en Skeid-spiller og langt utenfor til corner.

73:40 - Brann: Etter mye frem og tilbake i feltet etter en corner, skyter Sivert fra tolv meter. Keeper er utenfor femmeteren og stopper skuddet.

74:25 -> bytte Skeid: Ousmane Diallo Toure inn for Johnny Buduson.

75:45 - Brann: Rasmussen skyter fra tyve meters skrått hold. Det går utenfor lengste stolpe.

76:32 - Brann: Moberg skyter fra elleve meter, men det blokkeres umiddelbart.

79:45 - gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for kjefting.

79:55 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Frederik Børsting.

81:33 - Brann: En corner slås mot nærmeste hvor Heggebø header en halvmeter over fra nesten ute ved femmeterhjørnet.

82:55 - Skeid: Hickson og Diallo Toure kombinerer godt på deres høyreside av vårt felt, men det blir avblåst for offside.

84:35 -> bytte Skeid: Tomas Boye Lopez Borgersen inn for Fredrik Tobias Berglie.

84:35 -> bytte Skeid: Gabriel Andersen inn for David Hickson.

90:00 + 1:43 - Brann: Castro skyter høyt over fra tyve meter.

90:00 + 2:46 - Brann: Rasmussen med et elendig volleyskudd fra 25 meters skrått hold. Det går seks meter utenfor.

90:00 + 3:25 - Brann: Finne skyter fra skrått hold på sekstenmeteren. Det blokkeres. Så slår Crone inn fra høyre, men Heggebø når ikke opp.

90:00 + 4:51 - Brann: Finne slår inn fra nesten dødlinjen, men rett på keeper.

90:00 + 5:35 - 2-3, SCORING BRANN; VEGARD LEIKVOLL MOBERG: Ruben Kristiansen får ballen fra Skovgaard ute på venstresiden. Ruben legger inn. Åtte-ni meter fra mål stiger Moberg til værs og header over Kvarekvål og i MÅÅÅÅL!!!!

90:00 + 6:45: Kampen er over. Vi vinner 3-2 etter 16-3 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

--

Kampfakta:

Skeid–Brann 2-3 (1–1)

Mål: 0–1: Fredrik Pallesen Knudsen (29:12), 1–1: Johnny Buduson (38:31), 1–2: Mathias Rasmussen (57:41), 2–2: Jakob Romsaas (59:58), 3–2: Vegard Leikvoll Moberg (90+5:35)

OBOS-ligaen, 3. runde. Nordre Åsen kunstgressbane. Tilskuere: 1501. Dommer: Ajdin Medic, Torsvik IF. Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Brann.

Skeid (3-5-2): Lars Martin Kvarekvål - Anders Johan Johansen, Fredrik Tobias Berglie (Tomas Boye Lopez Borgersen fra 85.), Stian Pettersen - Bendik Rise, Morten Renå Olsen, Ulrich Ness, Marcus Melchior (Felix Leenborg Anthonessen fra 62.), David Hickson Gyedu (Gabriel Andersen fra 85.)- Johnny Buduson (Ousmane Diallo Toure fra 75.), Jakob Napoleon Romsaas (Erik Nordengen fra 62.)

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Andreas Skovgaard, Ruben Kristiansen – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Vegard Leikvoll Moberg fra 54.) – Niklas Castro, Aune Heggebø, Frederik Børsting (Bård Finne fra 80.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 14-4 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 6-3 til Brann (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 16-3 (mine tall). 1. omg.: 6-2 til Brann. 2. omg.: 10-1 til Brann.

--

Linker:

NTB Live

BT

VG

VG Live

TV2

NRK

Eurosport

brann.no