Øyvind Colliander (34) hadde akkurat gått av bussen på Festplassen på vei til jobb i sentrum, da han ble vitne til en dramatisk episode i Byparken. En mann på el-løperhjul og iført dress hadde pekt på tilfeldige og spurt om de ville bli skutt. Det hele utløste en væpnet aksjon hos politiet.

– Siktet med våpen

Klokken 0625 torsdag morgen fikk politiet inn flere meldinger om en utagerende mann som sirkulerte rundt i Byparken og gestikulerte mot tilfeldige.

– Han hadde en underlig oppførsel. Han viste fingeren til tilfeldige på andre siden av parken. Han svingte rundt uten mål og mening og viste det frem, virket det som, sier Colliander som ble vitne til det hele.

Mannen skal ha pekt på folk med hånd og fingre, for å prøve å vise at han hadde våpen, ifølge operasjonsleder Tom Johannessen. Et faktisk våpen fant de derimot ikke på ham.

Først 20 minutter senere kunne politiet melde om kontroll på mannen. I mellomtiden utspilte det seg dramatiske scener midt i et av byens travleste knutepunkt for kollektivreisende i morgenrushet.

– Plutselig var politiet der med våpen. De ropte til hans mens de siktet på han. Han la løperhjulet fint ned og la seg ned på bakken, beskriver Colliander.

At det faktisk ble fremvist våpen fra politiets side kjenner ikke Johannessen til.

– Spurte om de ville bli skutt

For de mange som ble vitne til hendelsen, kunne det virke skremmende med politiets utrustning. Men politiet forsvarer det hele med at de tenkte på sikkerheten:

– Han har fremkalt frykt hos andre. Personen skal ha spurt de som var i området om de ville bli skutt. Politiet hadde bevæpnet seg ut ifra de meldingene vi fikk, og vi visste ikke intensjonen før vi kom i kontakt med vedkommende, sa operasjonsleder Tom Johannessen til BA i morgentimen torsdag.

Mannen ble arrestert klokken 0645, og må innrette seg på å tilbringe dagen i arresten.

– Politiet vil anmelde dette, også basert på beskrivelsene fra vitner, sier operasjonslederen. Saken er nå under etterforskning.