På kontoret på Robin Hood-huset sitter Ellinor Engelstad og tegner de siste strekene på et kart over Nygårdsparken.

Strekene markerer hvor man kan forvente å finne ett av de åtte gulmalte hønseeggene hun har gjemt.

Det er like før jakten skal begynne, og den helt ferske familiekoordinatoren har aldri så lite nerver før hun skal engasjere barn og foreldre i sin aller første friluftsaktivitet.

– Det er en liten ilddåp for meg, men det blir gøy også. Jeg brenner for å gi kulturaktiviteter til barn, så dette er definitivt jobben for meg, sier den tidligere barnebibliotekaren.

– Det er kjempemange som har meldt seg på både i dag og i morgen, jeg har måttet si nei til halvparten av dem som har ringt. Det er i grunnen hjerteskjærende å måtte si nei.

Også ved Robin Hood huset har flere påskeaktiviteter blitt enten avlyst eller kraftig avgrenset.

– Det er veldig synd fordi et poeng med disse aktivitetene er å skape nettverk, og det er litt vanskelig når man må holde avstand, sier Engelstad.

– Lille kylling, hvor er du?

Hver familie får tildelt en matpakke før de legger ut på tur, og kart med inntegnet eggsone. Hvert egg er utstyrt med et symbol som også er markert på de enkelte kartene, for å sikre at man finner rett egg.

Fem år gamle Nicole har fått tildelt kart som viser at hennes egg er gjemt i den sørøstre enden av parken, helt i andre enden av der hun går inn. Hun studerer kartet nøye og marsjerer av gårde. Eggene er små og parken er stor, så det må letes nøye.

Nicole ankommer sin sone, og jakten er i gang. Hun tar først et raskt overblikk for å skille ut de mest sannsynlige gjemmestedene. Trestammer og røtter får en rask titt, før hun mer målbevisst setter kursen mot de mindre tilgjengelige stedene. Under noen busker, og oppe i grenkløfter. Etter bare noen minutter er egget sporet opp inne i en stor, gammel rododendron.

Hun sjekker om trekantene på egget samsvarer med symbolet på kartet, og ja – hun har funnet rett egg.

– Nå må vi løpe, sier Nicole og legger i vei.

Egget skal vises frem til Ellinor, og både mamma, fotograf og journalist må få opp farten for å holde tritt med Nicole.

Fremme hos eggsjefen, treffer Nicole Sara Elisa på snart seks, som akkurat har fått utdelt kart. Nå skal hennes egg finnes.

– Lille kylling, hvor er du? synger Sara Elisa.

Hennes egg viser seg noe vanskeligere å finne, men etter mye kryping i buskene, kan en jublende Sara Elisa også vise frem det gule egget, hennes har hjerter på.

Sara Elisa rister på egget og legger øret inntil.

– Jeg hører ingenting. Er det ingen ting inni, spør hun noe forundret.

– Nå skal du ta med egget ditt til Robin Hood-huset og vise det fram, og der vil du få et nytt påskeegg, med godteri inni, lover Ellinor.

Et stort smil brer seg over Sara Elisas ansikt, det var akkurat det hun ville høre.

Robin Hood Huset

Robin Hood Huset er et rusfritt og livssynsnøytralt møtested for økonomisk vanskeligstilte og nettverkssøkende, som drives av Stiftelsen Robin Hood-Huset.

De arrangerer ukentlig gratis aktiviteter for barn og familier, og har også en kafé.

Huset ligger i Magnus Barfots gate 22 i Bergen og åpnet i 2004.

I tillegg til å drive møtestedet Robin Hood Huset, er Stiftelsen Robin Hood Huset en sosialpolitisk aktør. Den ønsker å påvirke samfunnet gjennom å synliggjøre og skape debatt rundt dagens velferdsutfordringer.

Stiftelsen Robin Hood Huset drives med støtte fra Bergen kommune, NAV, private givere og en betydelig dugnadsinnsats.