Safety Rappers kaller Selma Strønen Damm (17) og Lovise Espeland (17) seg. I hvert fall nå de to går sammen for å lage en låt og spille inn en musikkvideo om stort og smått. For eksempel ble fysikkoppgaven om lyn og torden til en rap etter at de tok seg noen friheter.

Nå er de på ferde igjen. Denne gangen med det tidsriktige, og ikke overraskende temaet «korona».

– Nå som vi har vært mye hjemme og har hatt hjemmeskole, så tenkte jeg det var aktuelt å lage noe på korona. Så jeg ringte Lovise, og under et døgn etter at vi hadde skrevet sangen hadde vi spilt den inn i Draum studio, forteller Selma.

De går i samme klasse på Steinerskolen.

Sammen med Selmas søstre Mathilde (19) og Cecilia Strønen Damm (20) utviklet de ideer til musikkvideoen, og med seg på laget fikk de også 17-åringenes klassekamerat, Birk Øren, som driver med film.

Tror mange kjenner seg igjen

De hadde hjemmelagde kostymer og lånte flere ting fra folk de kjenner. I løpet av fire dager var videoen spilt inn på ulike lokasjoner rundt om i Bergen.

– Safety Rappers er noen ironiske rappere, men det er klart at sangen og videoen har en større mening i den situasjonen vi er i nå. Vi tror også mange kan kjenne seg igjen, sier Selma.

Hun understreker at de tok alle forholdsregler og at de kun var et team på fem personer.

– Vi har holdt oss friske, men vi kjenner flere som har vært smittet, forteller 17-åringen.