En ung mann (19) og en bussjåfør (57) døde senere av skadene de pådro seg da en el-bil frontkolliderte med en buss i Steinsvikvegen ved Sørås tirsdag morgen.

Fredag kveld oppdaterer familien til den tredje involverte i ulykken, den 19-årige passasjeren i el-bilen, om tilstanden hans.

– Foreldrene forteller at han er i god fysisk form, og utenfor livsfare. Han er selvsagt svært preget av ulykken, og hans tanker går nå først og fremst til kameraten og bussjåføren sin familie og pårørende, men også til lokalmiljøet i Fana og Ytrebygda, og ikke minst russen, skriver familiens talsperson Knut Steen Rakner i en e-post.

– Dette har vært en opprivende opplevelse for mange, og foreldrene velger å gå ut med denne meldingen for å dempe videre spekulasjoner og gi ro til sorgen over de avdøde, legger han til.

Avhører vitner

Ulykken etterforskes av Bergen sør politistasjon. Overvåkingsbilder fra bussen viser sekundene før sammenstøtet, men ikke selv ulykken.

– Vi har mottatt tips om at el-bilen har foretatt flere forbikjøringer i forkant av ulykken, og skal avhøre vitner i forhold til det, sier stasjonssjef Torgils Lutro.